Sınıf annelerinden örnek proje

Evlerinde yaptıkları tatlı, börek ve pastaları okulda satan anneler, elde ettikleri gelirle öğrenciler için kitap...

Evlerinde yaptıkları tatlı, börek ve pastaları okulda satan anneler, elde ettikleri gelirle öğrenciler için kitap satın alıyor. 7 Mart tarihinde ‘Pasta Yaptım Kitap Oldu’ projesini hayata geçiren sınıf anneleri, yaptıkları bir birinden lezzetli ürünleri satarak, elde ettikleri gelirle okula kitaplık oluşturuyor. Kampanya 1 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Erzincan kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurkuyu beldesi sakinleri örnek bir çalışmaya imza attı. 12 derslikli, 194 öğrencinin eğitimi-öğretim gördüğü Çukurkuyu İlköğretim Okulu sınıf anneleri ‘Pasta Yaptım Kitap Oldu’ projesini hayata geçirdi. 7 Mart 2012 tarihinde başlayan projeye, bütün sınıf anneleri destek verdi. Evlerinde hazırladıkları, pasta, börek ve tatlıları tepsilerle okula getiren sınıf anneleri, bir birinden lezzetli ürünleri yine öğrencilere satıyor. 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 TL’ye satılan ürünlerden elde edilen gelirle, okulun bir bölümünde oluşturulan kitaplığa, öğrencilerin kullanımı için kitap alınıyor. Bizzat ürünleri kendileri satan sınıf anneleri, kitapları da kendileri temin ediyor. 1 Haziran 2012 tarihine kadar devam edecek proje kapsamında, şu ana kadar elde edilen gelirle okula 75 adet kitap alındı. Sınıf anneleri proje sonuna kadar 900 TL gelir elde etmeyi planlıyor. Haftanın 5 günü evlerinde hazırladıkları tatlı, börek ve pastaları saat 10.00’da okula getiren sınıf anneleri, teneffüs aralarında ürünlerin satışını yapıyor.

Reklam
Reklam

‘SÖZ KONUSU ÇOCUKLARIN GELECEĞİ’

Okulda öğrencisi bulunan bütün sınıf anneleri ve velilerin bu çalışmalara destek olduğunu söyleyen sınıf annesi Derya Yılmaz, “Okul Müdürü Nusret Ak bize bu projeden bahsetti ve biz de sınıf anneleri olarak destek verdik. Evlerimizde hazırladığımız ürünleri okula getirip satıyoruz. Elde ettiğimiz gelir ile çocuklarımızın kullanımı için kitap satın alıyoruz. Hepimizin hedefi, çocuklarımızın iyi yetişmesi için. Bizde sınıf anneleri olarak bu çalışmaya katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Sınıf annesi Sevda Mayda, çocuklarının geleceği sözkonusu olduğu için bu projeye destek verdiklerini, evde hazırlanan tatlı, börek ve pastaların satışını yaparak, öğrenciler için kitap aldıklarını vurguladı.

Yürütülen projeyi yerinde inceleyen Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi de de öğrenci annelerinin çalışmaları ile ilgili şunları söyledi: “Çukurkuyu İlköğretim okulumuz yaptığı projelerle adından söz ettiren bir okulumuz. Bu sene de ‘Pasta Yaptım Kitap Oldu’ projesi ile gündemdeler. Kitap okuma alışkanlığının eksik olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kitap okuma alışkanlığının zayıf olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kitap temin etmek ve o kitapları okuma alışkanlığı kazandırmak açısından okul idaremiz böyle bir projeye adım attı. Bütün velilerimiz tarafından çok güzel bir şeklide karşılandı ve destekleniyor. Her gün bir velimiz pastasını yaparak getirip satıyor ve okula katkı sunuyor. Pastadan elde edilen gelirler kitap olarak hem öğrencilerimize, hem de velilerimize temin edilerek gönderiliyor.”

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, projenin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek; “Sağlanan katkının küçüklüğü, büyüklüğü hiç önemli değil. Biz bütün velilerimiz, yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız eğitim öğretimle ilgili etkinliklerin içinde olsun destek versin istiyoruz. Çukurkuyu beldemizde öğrenci velilerimiz çocuklarının daha iyi bir ortamda okumasını sağlaması için gösterdikleri çaba bizim için çok önemli.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: