Sınıfta Bahar Temizliği

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, masa örtüleri...

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, masa örtüleri serip saksı çiçekleriyle süsledikleri sınıflarının temizliğini de kendileri yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Nilgün H. Kök tarafından verilen “Beden Dili” ve “İletişim Modelleri” derslerini klâsik sınıf düzeni anlayışının dışında kendi oluşturdukları daha samimi bir ortamda gerçekleştiren öğrenciler, yeni uygulamadan çok memnun kalınca, sınıf temizliği görevini de üstlendi.

Sabah erken saatlerde öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kök ile bir araya gelen öğrenciler, önce okul bahçesinde kahvaltı yaptı. Ardından sınıf pencerelerini, masaları ve yerleri silerek temizlediler. Yrd. Doç. Dr. Kök, “Beden Dili ve İletişim Modelleri derslerinin yanı sıra, ders dışında yaptığımız bazı faaliyetlerimizi de bu derslikte gerçekleştiriyoruz Her iki dersi bu ortamda alan toplam altmış öğrencimiz var, tüm öğrencilerimizin sınıf temizliğini yapmaları kararı aldık ve bugün altı kız öğrenciden oluşan ilk grubumuz bu faaliyeti gerçekleştirdi. İlkokuldan başlanarak üniversiteye kadar tüm aşamalarda eğitim-öğretim yapıldığından söz ediyoruz; ancak ‘öğretim’in ötesine geçildiğini pek de göremiyoruz. Eğitim, kişinin gelişimine katkı sağlayan, hayata bakışını olumlu etkileyen faaliyetler bütünüdür; bizler öğrencilerimizle birlikte bu bilinç çerçevesinde çalışmalarımıza bir yenisini eklemiş olduk. Öğrencilerimiz, emek sar ettikleri temizlikten sonra kendi sınıflarına daha çok sahip çıkacak, sınıfı daha dikkatli kullanacaklar. ‘Eğitim” kelimesinin hakkını verme çabasının karşılığını alabilmek, mutluluk verici” dedi.

Reklam
Reklam

Sınıf pencerelerini silen Esin Akay, “Sınıfımızı çok seviyoruz, baharı sınıfta da yaşıyoruz; bu temizliği gönüllü yapıyorum” diye konuştu.

Yerleri temizleyen Lütfiye Köroğlu, Sabiha Erken ve Ayşe Bayındır, “Ders yaptığımız sınıfı temizleme fikri çok güzel. Bizler, birlikte zaman geçirmekten hoşlanıyoruz ve temizliği de severek yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Masa örtülerinin ve sıraların temizliği yapan Funda Kılıç ile Arzu Bal ise, “Kula’da bizlere hitap eden iyi vakit geçirebileceğimiz seçenek pek yok. Ders dışı faaliyetlerimiz bu boşluğu doldurmak için iyi bir fırsat oluyor, tüm çalışmalara gönüllü katılıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz