Sınır Köylerindeki Öğrencilere Ilçe Gezisi

VAN (AA) - Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınır köylerinde eğitim gören 40 öğrenci, ilçe merkezine getirilerek gezdirildi.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınır köylerinde eğitim gören 40 öğrenci, ilçe merkezine getirilerek gezdirildi. Başkale Çok Programlı Lisesi öğretmenleri tarafından, daha önce köyden hiç çıkmayan 40 öğrenci, okullarından alınarak ilçe merkezine getirildi. İlçe Emniyet Amirliği'nde polislerle öğle yemeği yiyerek, bahçedeki parkta oyun oynayan çocuklara İlçe Emniyet Amiri Sertan Toprakkaya oyuncak hediye etti. Öğrencilerin yaşadığı yeri ve bölgeyi tanımalarının sosyal ve kültürel yönlerinin gelişimi için önemli olduğunu belirten Toprakkaya, eğitimlerin sadece sınıflarda olmadığını, bu tür gezilerin de öğrenciler açısından önemli bir eğitim olduğunu dile getirdi. İlçedeki okulları gezerek 3 boyutlu sinevizyonda çizgi film izleyen öğrenciler, akşam saatlerinde evlerine döndü. Öğretmenleriyle çok güzel bir gün geçirdiklerini belirten Vahap Orak, ilk kez ilçeye geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: