Sınır Köyünde Gerginlik Hakim

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün karşısında bulunan Suriye’nin Türkiye sınırındaki Harabjoz köyü kırsalında Beşer...

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi köyünün karşısında bulunan Suriye’nin Türkiye sınırındaki Harabjoz köyü kırsalında Beşer Esad’ın ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki sıcak çatışma, köylüleri adeta evlerine hapsetti. Sınırdaki yoğun çatışmalar sırasında atılan mermi ve toplardan bazılarının Güveççi köyü kırsalına düşmesi üzerine köylüler, açık alanda bulunmamaları konusunda uyarıldı.

Sabahın ilk ışıklarından itibaren şiddetli bir şekilde devam eden çatışmalar dolayısıyla sınır köyü olan Güveççi’de kimse evinden dışarı çıkmazken, camiden anonslar yapılarak halk uyarılıyor. Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar evlerin duvarlarının dibinden Harabjoz köyünde yaşanan çatışmaları izlemeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Köylerine isabet eden kurşunların ve top mermilerinin olduğunu belirten Güveççi sakinleri, yetkililerden yardım istiyor. Güveççi köyünün hemen karşısında bulunan Suriye’nin Türkiye sınırındaki Harabjoz köyünde sıklıkla çatışma yaşandığını anlatan Güveççi sakinleri, dün geceden bu yana çatışmaların daha da şiddetlendiğini ve çatışmalar dolayısıyla köylerine kurşunların ve top mermilerinin isabet ettiğini söylediler.

Yaşadıkları korkuyu anlatan çocuklar, sabahtan bu yana köylerine yakın yerlere üç adet top mermisinin isabet ettiğini, gece de korkudan uyuyamadıklarını söylediler.

MUHALİFLER HARABJOZ’U ELE GEÇİRİYOR

Bu arada, çatışmalarda 10’dan fazla muhalif askerin öldüğünü bildiren yerel kaynaklar, Harabjoz köyündeki askeri mevzi ile gözetleme kulesinde konuşlanan Suriye askerleri ile komutanlarının kaçtığını, az sayıda askerin kaldığını belirterek, muhaliflerin çok kısa süre içerisinde Harabjoz köyünü tekrar kontrol altına alacağını bildirdiler. Çatışmalarda yaralanan muhalif askerler ise yakınlarının yardımıyla Türkiye’ye getiriliyor.

Reklam
Reklam

Çatışmaların yaşandığı Harabjoz kendinden kaçan kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda Suriyeli ise, Güveççi köyündeki evlerde bekliyor. Sınırdaki Türk yakınlarının Suriyeliler, muhaliflerin Suriye askerlerini püskürtmesinin ardından tekrar köylerine dönecekler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: