Sınır ötesi için iç tepkiler de hesap edilmeli

ANKARA (ANKA) – AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, sınır ötesi operasyon için tezkere çıksa bile, bunun mutlaka kullanılacağı anlamına gelmeyeceğini söyledi.
Hükümetin operasyon için Meclis'e tezkere gönderme ihtimalini ANKA'ya değerlendiren Arslan, şunları söyledi:

"Tezkere gelir mi, gelmez mi bilmiyorum. Tezkere Meclisten çıksa bile, bu, mutlaka yetkinin kullanılacağı anlamına gelmez. Tezkere kararı geldiğinde, AB'nin, ABD'nin, İran'ın tepkileri konuşulurken, ülke içinde de tepkiler olabilir, bu da dikkate alınmalı. Sınır ötesi harekat olacaksa, bunun ekonomik yansımaları olur. Siyasette bazı istikrarsızlıklar olabilir. Buna karar verenlerin, dışardan tepkileri hesap ederken, ülke iç politikası açısından da hesap yapmaları gerekir. Bölgede yatırım yapmaktan kaçınırlar."

Reklam
Reklam

"ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI TEPKİ"

Arslan, "Sınır ötesi operasyonun Diyarbakır'da ve bölgede nasıl karşılanacağı" sorusuna karşılık şu görüşleri dile getirdi:
"Diyarbakır milletvekili olarak söylüyorum, şiddetin her türlüsüne karşı tepki var. Şiddetten her zaman çok zarar gören bir bölge olduğu için, olanlardan olumsuz etkileneceklerini biliyorlar. Hem içerden hem dışardan böyle sıcak ortamdan kaçınmak istiyorlar. Düşük yoğunlukta savaşın olduğu çevrede olmak insanların hayatını etkiler. Ama bölge insanı şunu da söylüyor: Terör durdurulacaksa, bedeli neyse onu vermeye hazır. Yeter ki kan akmasın."

"DİYARBAKIR'I KİMSE KARIŞTIRAMAZ"

Türkiye'nin Kuzey Irak'a operasyonuna her zaman karşı çıkan Barzani'nin, daha önce Kerkük nedeniyle Türkiye'yi tehdit ederek, "Biz de Diyarbakır'ı karıştırırız" sözlerinin hatırlatılması üzerine, Arslan, "Kimsenin Diyarbakır'ı karıştırmaya gücü yetmez. Barzani'nin gücü yetiyorsa kendi bölgesinde istikrar oluştursun" diye konuştu.
"

Reklam
Reklam