Sınır Ötesine Ilaç Yardımı-Sivas Belediyesi'nce, Suriye'deki Ihtiyaçsahiplerine Gönderilen Ilaç KolileriŞanlıurfa'ya Ulaştı

ŞANLIURFA (A.A) - Sivas Belediyesi'nce, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilen ilaç kolileri Şanlıurfa'ya ulaştı.

ŞANLIURFA (A.A) - Sivas Belediyesi'nce, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilen ilaç kolileri Şanlıurfa'ya ulaştı.

Şanlıurfa'da 60 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan platform, Suriye'de savaş nedeniyle mağdur olan insanlara yardım göndermeye devam ediyor.

Platformun kentte ve ilçelerde kurduğu stantlar aracılığıyla topladığı yardımlara bugün Sivas'tan da destek geldi. Sivas Belediyesi'nce, Suriye'de ihtiyaç duyan vatandaşlara gönderilmek üzere platforma ulaştırılan ilaç kolileri, kargodan alınarak platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki ambarına götürüldü.

Reklam
Reklam

Yardım malzemeleri, birkaç gün içerisinde Suriye'ye gönderilecek.

-"Örnek olsun"-

Platform Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas Belediyesi'ne gönderdikleri yardımlardan dolayı teşekkür etti.

İlaçların maddi değerinin yaklaşık 30 bin TL olduğunu belirten Gerem, "Benzer davranışın diğer illerimize de örnek olmasını istiyoruz. Hayırseverlerimizden en acil ihtiyaç malzemesi durumundaki un, battaniye ve çocuk mamasının da karşılanması noktasında yardım bekliyoruz" dedi.

Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç da söz konusu ilaç yardımının Suriye'ye gönderilecek ilk tırla ulaştırılacağını söyledi.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: