Sınır Ötesine Yardım Seferberliği

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da başlatılan kampanya kapsamında Suriye'ye 5 ayda, 66 tır yardım malzemesi gönderildi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa'da başlatılan kampanya kapsamında Suriye'ye 5 ayda, 66 tır yardım malzemesi gönderildi.

Suriye'ye Yardım Platformu'nca ülkedeki ihtiyaç sahipleri için başlatılan kampanya, hayırseverlerin desteğiyle sürüyor. İl genelindeki stantlarda toplanan gıda, ilaç, oyuncak ve giysiden oluşan malzemeler, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoya ulaştırıldı. Burada gönüllülerce kolilenen yardım malzemeleri, tırlara yüklendi.

İki tır yardım malzemesi daha Suriye'ye gönderildi. Yardımların, Akçakale ve Karkamış sınır kapılarından geçirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor.

Reklam
Reklam

-"Bebeklerin süte ihtiyacı var"-

Suriye'ye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç savaşın sürdüğü Suriye'ye, şu ana kadar kentten 66 tır ayni yardım malzemesi gönderildiğini belirtti.

Savaştan en çok kadınların etkilendiğini vurgulayan Gerem, "Savaş oradaki annelerin psikolojisini bozmuş durumda. Bu yüzden bebeklerin süte ihtiyacı var. Kadınlarla görüştüğümüzde bizden bebekleri için mama talep ediyorlar. Hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Halep'e bağlı Bab kentinin eski Müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut ise Suriyelilere en büyük yardımın Türkiye'den gönderildiğini ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.

Muhabir: Halil Fidan / Müslüm Etgü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: