Sınır Ötesine Yardım Seferberliği Sürüyor

ŞANLIURFA (A.A) - Siverek'te, Suriye'ye gönderilmek üzere toplanan bir tır yardım malzemesi Şanlıurfa'dan yola çıktı.

ŞANLIURFA (A.A) - Siverek'te, Suriye'ye gönderilmek üzere toplanan bir tır yardım malzemesi Şanlıurfa'dan yola çıktı.

Siverek'teki hayırsever vatandaşlarca toplanan yardım malzemeleri Paşabağı Mahallesi'ndeki itfaiye binasında ulaştırıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu gönüllülerince tıra yüklenen gıda, giyim ve ilaçtan oluşan yardım malzemeleri, dualar eşliğinde Suriye'ye gönderildi.

-"Her bölgeye yardım gönderiyoruz"

Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Osman Gerem, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaklaşık 2 yıldan bu yana devam eden savaş ortamının bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hayırseverlerin yardım kampanyasına verdiği yoğun destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gerem, "Bugün itibarıyla 28. aracımızı göndermiş bulunuyoruz. Araçları Suriye'nin Ra'sulayn, Tel Abyad, Kobani, Kamışlı gibi bölgelere ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Osman Gerem ayrıca hayırseverleri, geçen hafta başlatılan "1 Un, 1 Battaniye" kampanyasına da destek olmaya davet etti.

Suriye Yardımlaşma Platformu Siverek Şube Başkanı Celal Koç da ilçedeki 10 sivil toplum kuruluşunun ortak çabasıyla yardım topladıklarını belirterek, hayırseverlerden daha fazla destek talep etti.

Muhabir: Eşber Ayaydın - Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: