Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nden Suriyeli Misafirlere Poliklinik

Türkiye’deki çalışmalarını Uluslararası bir kuruluş olan Helsinki Yurttaşlar Derneği ile beraber yürüten Sınır Tanımayan Doktorlar...

Türkiye’deki çalışmalarını Uluslararası bir kuruluş olan Helsinki Yurttaşlar Derneği ile beraber yürüten Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü tarafından, Kilis’te yaşayan Suriyelilere sağlık hizmeti vermek amacıyla poliklinik açtı.

5 doktor, 4 Hemşire ve 3 sağlık görevlisinin görev yapacağı Müslümanbey Mahallesi Bayramyeri Sokakta faaliyet gösterecek olan polikliniğin açılış töreninde konuşma yapan Vali Süleyman Tapsız, Suriye’de 2 yıldır bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, “Yüzbinlerce Suriyeli hem Türkiye’ye hem komşu ülkelere sığındı. Kilis’te de bir yılı aşkın zamandan beri Suriyeli kardeşlerimize her türlü hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz. Ben Suriyeli kardeşlerimize sunmuş olduğumuz hizmetlerde bizim yanımızda oldukları için Helsinki Yurttaşlar Derneği’ne ve Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Sorumlusu Dr. Huoan Carlos ise yaptığı konuşmasında “Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Dünya’nın bir çok yerinde sağlık alanında çalışan bağımsız ve nötr bir yardım kuruluşudur. Herhangi bir siyasi ve dini kurumla bağlantısı yoktur. Dünyanın her yerinde ihtiyaç halinde olan insanlara dini ve siyasi ayrım gözetmeksizin yardım götürüyoruz. Kilis’te de Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçları için çalışacağız. Böylece Kilis Devlet Hastanesi’ndeki yükün hafifletilmesine de katkımız olacaktır” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Vali Süleyman Tapsız ile Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü Sorumlusu Dr. Huoan Carlos tarafından poliklinik açıldı.

Açılış törenine, AK Parti Kilis Milletvekili Opr.Dr. Fuat Karakuş, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, İl Halk Sağlığı Müdürü Emin Aslan, Kilis Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Sedat Çakıcı, daire amir ve müdürleri ve davetliler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: