Sınıra Sıfır Noktadaki Okul Harabeye Döndü

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı sınıra sıfır noktasındaki Alıncı köyünde bulunan Alıncı İlköğretim Okulu, bakımsızlıktan harabeye...

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı sınıra sıfır noktasındaki Alıncı köyünde bulunan Alıncı İlköğretim Okulu, bakımsızlıktan harabeye dönerken, kendi imkanlarıyla okulu onarmaya çalışan köylüler, yetkililerden yardım istedi.

Akçakale ilçesinin 12 kilometre uzaklığında bulunan ve sınıra sıfır noktada bulunan Alıncı ilköğretim Okulu, 1984 yılında yapılmasının ardından hiçbir onarım yapılmamasından dolayı adeta harabeye döndü. Okul eğitimini yıkık binada yapamayan çocuklar, 20 metrekarelik alanda eğitim görmeye başladı. 35 kişi sınıf sırasında üçer kişilik oturarak eğitimini görmeye başlayınca, köy halkı yetkililere bildirdi. Yetkililerden çözüm alamayınca okulun onarımını kendi imkanlarıyla yapmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, "Bu okul 1984 yılında köyümüze yapıldı. Şu anda sizin gördüğünüz gibi yıkılmış durumda okulda güvenlik önlemi olmayınca bizde çocukları buradan alıp yan tarafta bulunan binada eğitimlerini verdirmeye çalışıyoruz. Orada da alan küçük az kalsın çocuklar kucak kucağa oturma noktasına geldi. Ne kaymakam ne de milli eğitim buraya çözüm buldu bir an önce okulumuzun onarımını yapmalarını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Zor şartlar altında güvenliklerinden endişe duyan çocuklar ise, "Burada eskiden okul okuyorduk. Bina çökmeye başlayınca artık dersimizi karşı binada yapmak zorunda kaldık. Korkuyoruz orası da yıkılırsa ne yaparız büyüklerimiz çare bulsun diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: