Sınırda 15 terörist öldürüldü

Hakkari Çukurca'da, 24 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından düzenlenen operasyon kapsamında 15 terörist daha öldürüldü.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, 24 askerin şehit olduğu saldırının hemen ardından Kazan vadisinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon kapsamında 15 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit olduğu 18'inin de yaralandığı saldırının ardından, Kavuşak Bölgesi'ndeki Keklikkaya ve Kazan Vadisi'nde başlatılan geniş kapsamlı operasyon, bugün sona erdi. 5 gün devam eden ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Jecdet Özel'in bizzat koordine ettiği operasyona katılan askerler, Sikorsky helikopterler ile Çukarca'daki 20'nci Sınır Jandarma Tuğayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tuğay'ına taşınmaya başladı.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı hava destekli operasyonda, TRT'nin haberine göre, 15 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bu sayıyla birlikte saldırının ardından düzenlenen operasyon kapsamında öldürülen terörist sayısı 64 olurken, resmi makamlarca konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

KUZEY IRAK'TA, 270 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bur televizyon programında yaptığı açıklamada, 17 Ağustos tarihinden bu yana Irak'ın Kuzeyi'ndeki PKK kamplarına yapılan hava saldırılarında şu ana kadar 250 ile 270 arasında teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Orgeneral Özel, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, PKK terör örgütünün Irak’ın kuzeyindeki unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel altyapısını tahrip etmek maksadıyla; 17 Ağustos 2011 tarihinden itibaren, Türk Hava Kuvvetleri uçakları ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik harekat icra edilmektedir. İcra edilen bu sınır ötesi harekat ile çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre 250-270 terörist etkisiz hale getirilmiş 210’dan fazla teröristin yaralandığı öğrenilmiştir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: