Sınırda hayvan kaçakçılığı

KİLİS (İHA) - Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye geçirilmeye çalışılan 134 koyun ve keçi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye sınırında bulunan Kilis'in Çerçili ile Bulamaçlı Köyleri arasından Suriye'den Türkiye'ye mayınlı sahayı kullanarak, sürü halinde koyun ve keçi geçirmeye çalışan 2 kişi, güvenlik güçleri tarafından fark edilmesi üzerine koyun ve keçileri bırakarak Suriye tarafına kaçtı. Tel örgülere takılan keçi ve koyunlar askerler tarafından kurtarılırken, 7 hayvan askerlerin eştiği mevziler ve çukurlara düşerek telef oldukları ve bazı koyun ve keçilerinde yaralandığı bildirildi. Türk tarafına sağ olarak geçen 81 keçi ile 53 koyundan oluşan toplam 134 küçükbaş hayvan askerler tarafından koruma altına alındı. Suriye'ye kaçan hayvan kaçakçılarının sürünün bir kısmını yanlarında götürdüğü tespit edildi.

Reklam
Reklam

Kilis İl Jandarma Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ile irtibata geçerek, koyun ve keçileri, Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarının yaptığı inceleme sonucu Güneşli Köyü Muhtarı Şıhmehmet Hayve'ye yedi emin olarak teslim etti. Yedi eminde karantina altında tutulacağı bildirilen 134 koyun ve keçi 21 gün olan karantina döneminden sonra her hangi bir hastalık görülmemesi üzerine yedi eminden alınarak satılması için Maliye ve Gümrük Bakanlığı görevlilerine teslim edilecek.

Suriye'den geçirilmeye çalışılırken telef olan 7 koyun ve keçi Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarının incelemesi sonucu kireç dökülerek toprağa gömüleceği öğrenildi. Jandarma sürü halinde koyun ve keçileri Türkiye'ye geçirmeye çalışan 2 kişinin kimliklerinin belirlenmesi için geniş çaplı soruşturma başlattı.