Sınırda yolcu otobüslerinde 1 milyon TL’lik kaçak eşya ele geçirildi

Kilis Öncüpınar Kara Hudut Kapısı’nda gümrük ve gümrük muhafaza ekipleri tarafından, yolcu otobüslerine yönelik yapılan...

Kilis Öncüpınar Kara Hudut Kapısı’nda gümrük ve gümrük muhafaza ekipleri tarafından, yolcu otobüslerine yönelik yapılan operasyonda, toplam piyasa değeri 1 milyon TL’yi bulan kaçak eşya ele geçirildi.
Gaziantep Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı, Kilis Öncüpınar Kara Hudut Kapısı’nda GİTA isimli dedektör köpeği de kullanılarak yolcu otobüslerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, İran uyruklu E. Nodri (36), D. Sohbati (30), N. Shahıarjestan (31) ve M. Rastgoo idaresindeki 4 farklı yolcu otobüsünde, gizlenmiş vaziyette, 280 kilogram dökme ve poşet çay, 17 bin 982 adet diş iğnesi, 518 adet oto motor yedek parçası, 156 adet matkap ucu, 75 adet kılavuz, 30 adet demir kesme spirali, bin 60 litre kaçak motorin ele geçirildi.
Kaçak eşyalar ile bu eşyaların taşınmasında kullanılan otobüslere el konuldu. Kaçakçılığa konu eşyaların toplam piyasa değerinin 1 milyon TL olduğu belirlendi. Adli makamlara sevk edilen zanlılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz