Sınırdaki Kaçakçılara Biber Gazlı Müdahale

Hatay'da, Suriye sınırına araçlarla gelerek kaçakçılık yapmak amacıyla sınırı geçmek isteyen yaklaşık bin kişilik gruba,...

Hatay'da, Suriye sınırına araçlarla gelerek kaçakçılık yapmak amacıyla sınırı geçmek isteyen yaklaşık bin kişilik gruba, gaz bombası atılarak müdahale edildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunda, 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde görev yapan araç ve personel tarafından, Suriye tarafında yaklaşık 100 araç ve 800-bin kişinin kaçakçılık yapmak amacıyla hudut hattına doğru yanaştığı ve toplandığı tespit edildi.

Hudut hattında 2 taktik tekerlekli zırhlı araç, 1 geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, 1 zırhlı muharebe aracı ile geçiş noktalarını kapsayacak şekilde tedbir alınarak kaçakçı şahıslara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda defalarca "Arapça" ikaz yapıldı. İkazlara rağmen şahıslar ve araçlar, hudut hattına farklı noktalardan yaklaşmaya devam etti.

Reklam
Reklam

İlk önce devriye yolunda görev yapan araçlar, sürekli olarak sınırın Suriye tarafından taşlandı. Ardından daha emniyetli bölgede önlem alan personel ve araçlar, Kuşaklı köyünden gelen şahıslar tarafından da taşlandı. Bölgede hareketli şekilde görev yapılmaya devam edildi ve grubun üzerine dağılmaları maksadıyla 7 adet gaz bombası atıldı.

Her defasında dağılan gruplar çok kısa süre içerisinde sınırın Suriye tarafında tekrar toplandı. Tel engeline 100 metrelik hat boyunca büyük zararlar veren gruplar, kaçakçılık girişimlerine devam ederek, bölgede görev yapan ve takviye edilen unsurları engellemeye çalıştı. Hudut hattında kaçakçı şahıslarla girilen bu mücadele 3,5 saat boyunca devam ederken, görevli personel tarafından uyarı amaçlı havaya, toplamda 125 el ateş açıldı.

Bölgede yapılan arazi aramasında, olay yerinde farklı bölgelerde 73 adet bidon içerisinde 4,15 litre mazot ele geçirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: