Sınırdışı edilemeyen dolandırıcı yine yakalandı

İSTANBUL (İHA) - Sahte kimlik hazırlamak suçundan tutuksuz yargılanan Pakistanlı Aktar Mahmut, hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı nedeniyle sınır dışı edilemeyince 500 bin YTL'lik dolandırıcılık operasyonunda yeniden gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Mahmut, adli kontrol gözetiminde kalmak şartıyla bir kez daha serbest bırakıldı.

Maddi varlığı olmayan kişiler adına kurdukları paravan şirketler üzerinden çeşitli bankaları 500 bin YTL dolandıran bir şebekeyi çökerten mali polis, operasyon sonrasında ilginç bir kişiyle karşılaştı. Yetkililer, Pakistan uyruklu Aktar Mahmut'u daha öncede gözaltına aldıklarını tespit etti. Daha önce sahte kimlik düzenlemek suçundan yakalandığı bildirilen Aktar Mahmut'un o dönemde çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı ve yurt dışına çıkış yasağı konduğu için sınır dışı edilemediği belirtildi.

Reklam
Reklam

Serbest kalmasının ardından bu kez 500 bin YTL'lik vurgun olayında yakayı ele veren Mahmut'un yeniden serbest bırakılması polisi alarma geçirdi. Adli kontrol kapsamında her gün polis merkezine gidip imza atması gereken Mahmut'un tekrar sahtecilik ve dolandırıcılık olaylarına karışıp karışmayacağı bilinmiyor. Ancak yetkililer, Mahmut'un sınır dışı edilememesinden dolayı tekrar benzeri suçlara karışabileceğinden endişe duyuyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda yaklaşık 500 bin YTL vurgun yaptıkları iddia edilen 2'si kadın 19 kişi gözaltına alınmıştı. Şebekenin vurgun için özellikle maddi durumu olmayan kişileri seçerek otellerde ağırladığı ve eğlendirildiği kişilerin kimliklerini daha sonra çalarak onlarca paravan şirket kurdukları belirlenmişti. Polisi bile hayrete düşüren yöntemle yaklaşık 500 bin YTL'lik vurgun yapılmıştı.