Sinop Bilim, Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar:

Sinop'ta Tüketici Sorunları Hakem Heyetince Temmuz ayında yapılan toplantılarda, 18 tüketici başvurusunun görüşüldüğü ve bunlardan 13-ü tüketici lehine, 5-i de

Sinop'ta Tüketici Sorunları Hakem Heyetince Temmuz ayında yapılan toplantılarda, 18 tüketici başvurusunun görüşüldüğü ve bunlardan 13-ü tüketici lehine, 5-i de tüketici aleyhine sonuçlandırıldığı bildirildi.

Sinop Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayati Yaşar, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, bilinçli tüketici sıralamasında Türkiye genelinde Sinop'un ilk sıralarda olduğunu belirtti.

2011 yılı içinde yapılan tüketici şikayeti başvurularının yüzde 85'inin tüketici lehine sonuçlandığını aktaran Yaşar, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Tüketiciler artık bilinçli davranıyor. Geçen yıl toplam 155 adet şikayet başvurusu gerçekleştirildi. Bu şikayetlerin 131 tanesi tüketici lehine, 24'ü ise tüketici aleyhine sonuçlandı. Şikayetleri ürün bazında incelediğimizde ise karşımıza en çok cep telefonu ve ayakkabı şikayetleri, hizmet bazında incelediğimizde ise genel olarak bankacılık hizmetleri ve mesafeli satış sözleşmeleri olduğunu belirledik. İnsanlarımızın bir ürün yada hizmeti alırken daha duyarlı olmasını istiyoruz."

Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: