Sinop Gıda Tarım Ve Hayvancılık MüdürüSaraçoğulları: "Sinop IPARD programına alınmalı"

Sinop Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları Sinop'un Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Klkınma Bileşeni (IPARD) kapsamına alınması

Sinop Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erol Saraçoğulları Sinop'un Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Klkınma Bileşeni (IPARD) kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Saraçoğulları AA muhabirine yaptığı açıklamada Avrupa Birliği (AB) tarafından tarım alanında mali desteklerin uygulandığı IPARD programından Sinop'un faydalanabilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Sinop tarımının gelişmesi için fon yardımı ve deteklerin çok öenmli olduğunu ifade eden Saracoğulları, "Sinop'un bu desteklerden yaralanmması için hiç bir neden yok. Etrafımızdaki iller bu fonlardan yararlanıyor. Bu çerçevede hazırlıklar yaptık. Sinop'un IPARD proğramına alınmasını sağlayacağız. Programa dahil olmamızla birlikte bireysel yatırımcılar, AB kaynaklı olarak hibeler alabilecekler. Yatırımcılar bu destekleri alabilmek için çevre ilelre gitmek zorunda kalmayacak. Böylelikle tarımsal ekonomimiz canlanmış olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: