Sinop Sağlık Sen'de Genel Kurul

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş; "Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yaptığı önemli...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş; "Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yaptığı önemli çalışmaları birileri sahiplenmeye çalışıyor. Hakkınızı gasp ettirmeyin" dedi.

Sağlık-Sen Sinop Şubesi olağan genel kuruluna tek liste olarak giren mevcut başkan Ramazan Açıkgöz tekrar başkanlığa getirildi. Memur-Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı Sağlık-Sen Sinop Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu Otel Melia Kasım'da büyük bir katılımla yapıldı. Açılış ve divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda divan başkanlığını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak yaptı. Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, genel kurula icabet eden tüm davetlilere ve sendika üyelerine teşekkür etti. Sendika olarak kısa sürede büyük mesafe kat ettiklerini dile getiren Açıkgöz; "20 yıl önce rahmetli Mehmet Akif İnan hocamızla yola çıkan bir avuç insan, çığ gibi büyüyerek bu gün 700 bin civarında üyeye ulaşmıştır. Sinop Sağlık-Sen olarak son yıllarda ciddi atılımlar gerçekleştirerek büyümüş, kurumsal kimliğe ulaşma yolunda önemli mesafeler kat ettik. 2007 yılında almış olduğumuz il temsilciliği görevinde yönetim kurulu, iş yeri temsilcileri ve tüm ekibimizle birlikte katılımcı bir sendika olma ilkesi ile sendikamızı ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığını esas alan bir sendika olarak tanıtmayı birlikte başardık" dedi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise yaptığı konuşmada, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in yaptığı önemli çalışmaları birilerinin sahiplenmeye çalıştığını söyledi. Memiş; "Sinop'ta geçmiş yıllara nazaran son iki yılda kat etmiş olduğumuz ivme ortada. Bir çok kazanımız olmasına rağmen, maalesef bunları sahada anlatamamak gibi bir eksikliğimiz söz konusu. Okumuyoruz ve anlatmıyoruz. Bakın sizlerin sahada vermiş olduğunuz emeğinizi, alın terinizi birileri gasp ediyor ve sizin alın terinizden nemalanmak kaydıyla, istedikleri, engel oldukları şeyleri kendileri yapmış gibi sahada anlatabiliyor" diye konuştu.

Konuşmalar ardından seçimlere geçildi. 112 delegenin oy kullandığı genel kurula tek liste olarak giren mevcut başkan Ramazan Açıkgöz oyların tamamına yakınını alarak tekrar başkanlığa seçildi. Ramazan Açıkgöz başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor; "Erol Çorum, Zafer Soner Bıçakçı, Mustafa Yıldız, Yavuz Karagülle, Recep Demirel ve Rifat Karakurt"

Reklam
Reklam

Genel kurula; AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral ve Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç, Memur-Sen'e bağlı sendikaların il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz