Sinop Üniversitesi engelli çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti

Sinop Üniversitesi engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti.Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Metal Teknolojileri...

Sinop Üniversitesi engelli bir çocuğa tekerlekli sandalye hediye etti.

Sinop Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Makine Metal Teknolojileri ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin ortak projesi olarak imalatı ve montajı yapılan tekerlekli sandalye, geçirdiği kaza sonucu yürüyemeyen ve sağ tarafını kullanamayan Kılıçlı köyündeki küçük Pelin’e hediye edildi.

Tekerlekli sandalye tesliminde konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Recep Bircan, üniversitenin uzuvları olmayan veya uzuvlarını kullanamayan engelli insanlar için baş ile kontrol edilebilen elektrikli sandalye üzerinde çalıştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Bircan “Bu proje ile Çankırı’da düzenlenecek Mekatronik Çalıştayına katılacak. Üzerinde çalışılan “Baş Kontrollü Elektrikli Sandalyenin” de çalıştay sonrası ihtiyaç sahibi birine armağan edilecek. Bu tür hayırlı projeler için danışmanlık yaptığımız için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz