Sinop Üniversitesi Ile Bakü'deki 5 Üniversite Arasında Işbirliği Protokolü

SİNOP (AA) - Sinop Üniversitesi ile Bakü'deki 5 üniversite arasında, akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Sinop Üniversitesi ile Bakü'deki 5 üniversite arasında, akademik işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Azerbaycan'da akademisyenlerin ve öğrencilerin yurtdışı değişim ve dolaşım hareketliliğini sağlamak üzere "Mevlana Değişim" programı ve ikili anlaşmalar çerçevesinde görüşmelerde bulunduğunu belirtti. Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Mammodov ve ekibiyle görüştüğünü açıklayan Bircan, daha sonra Hazar Üniversitesi'nde Prof. Dr. Hamlet Isaxanlı ve yardımcıları ile bir araya geldiğini, protokollerin imzalanmasıyla devam eden ziyaretlerde Azerbaycan Turizm Enstitüsü ile de protokol anlaşması imzalandığını açıkladı. Kafkaz Üniversitesi ile devam eden görüşmelerde Rektör Bircan, Bakü Devlet Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Abel Maharramov ve yardımcılarıyla görüştüğünü, Azerbaycanlı rektörlerin bu zamana kadar birçok üniversiteyle anlaşma yaptığını ancak ilk kez Türkiye’den 3 üniversiteyle anlaşma imzaladığını vurguladı. Bircan, "Bize,Türkiye'deki eğitim ve üniversite sisteminin gelişmekte olduğunu, uzun yıllardır bunu gözlemlediklerini ifade ettiler. Haydar Aliyev'in, 'Bir millet, iki devlet' sözü iki ülke halkı tarafından ilke edinilmiş olup bu güçten hareketle her zaman tek yürek olan 2 kardeş ülke arasında verimli işlere imza atacağımızı umuyorum. Bu iki milletin bir arada tutulması ve beraber iş yapması çok önemli. 2 ülke arasında ne kadar öğrenci, öğretim üyesi gidiş gelişleri artarsa birliktelik de o kadar artacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: