Sinop'a Sezonun Ilk Yolcu Gemisi Geldi

Sinop'a sezonun ilk yolcu gemisiyle 444 turist geldi.

Sinop'a sezonun ilk yolcu gemisiyle 444 turist geldi.

Ukrayna'nın Yalta Limanı'ndan Sinop'a gelen 200 metre boyundaki Bahama bayraklı "Seabourn Ouest" adlı gemi, liman sahasına demirledi.

Çoğunluğu ABD, İngiltere, Meksika ve Avustralya vatandaşlarından oluşan 444 turist, kentteki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret için rehberler eşliğinde şehrin çeşitli bölgelerine dağıldı.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, 2012 kruvaziyer sezonunun ilk gemisini ağırladıklarını belirtti.

Yetkililer, tarihi liman kentlerinden biri olan Sinop'un bu sezon çok sayıda kruvaziyer geminin uğrak yeri olacağını ifade ederek, turistlerin bölgeye ilgisinin kendilerini de memnun ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Sinop Limanı'nın 2007 yılı Mart ayında Miami'de yapılan kruvaziyer turizm toplantısında Destination Medcruise ağına dahil edildiğini vurgulayan yetkililer, kruvaziyer gemilerinin Sinop Limanı'nı tercih etmelerinde bu ağa üye olmanın önemli rol oynadığını anlattı.

Kente gelen turist kafilesinin ziyaretleri sonrasında akşam saatlerinde İstanbul'a gitmek üzere Sinop'tan ayrılacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: