"Sinopale

SİNOP (AA) - Sokak kültürünü canlandırmayı, yaya öncelikli erişimi ve yaşanabilir sokakları temel alan "Sinopale - Ayda Bir Gün Sokak Bizim"

Ayda Bir Gün Sokak Bizim" etkinliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kadın Emeğini Kalkındırma Derneği'nin katkılarıyla Ada Mahallesi Kartal Caddesinde gerçekleştiriliyor. Her yaştan insanın büyük ilgi gösterdiği etkinlikte gençler ve çocuklar tarafından çeşitli spor aktivİtileri, sanat atölyeleri, müzik dinletileri, sokak oyunları, tiyatro gösterileri, sokak örgüsü, açık mikrofon, çocuklara yönelik resim atölyesi gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Avrupa Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Melih Görgün, her ay seçilen bir sokakta böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye içerisinde kendi semtini düşünen insanların ortaya çıkardığı bir etkinlikte bir araya geldik. Bu etkinlik ilk olarak İstanbul'da gerçekleştirildi. Biz de onlardan rica ettik ve bu etkinliği Sinop'a taşıdık, İstanbul'dan sonra Sinop'ta uygulanıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: