Sinoplu kadınlar kanser taramasından geçecek

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol ile Sinop'lu bayanlar kanserde...

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi arasında imzalanan ortak protokol ile Sinop'lu bayanlar kanserde erken teşhis için tarama gerçekleştirilecek. Sinop Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Sinop Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (Ketem) İşbirliği ile 17 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında 30 yaş üstü Bayanlara Rahim Ağzı Kanseri taraması ile 50 Yaş ve üstü Bayanlara meme kanseri taramalarının Sinop belediyesine bağlı yaşlılar evinde ücretsiz olarak yapılacağı belirtildi.
Açıklamada, "Sağlık alanında yapılan bu işbirliğinin amacı ulaşılabilinen tüm kadınlarımızın taramalarını gerçekleştirerek hem kadınlarımızı Bu konularda bilinçlendirmek hem de tespit edilebilen hastaların erken teşhisle hemen müdahale imkanı sağlamaktır." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz