Sinop'ta 1 Mayıs İşçi Bayramı

Sinop'ta “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamaları olaysız bir şekilde geçti.Kutlamalarda polis, geniş güvenlik...

Sinop'ta “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” kutlamaları olaysız bir şekilde geçti.

Kutlamalarda polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Eski Otogar mevkisinde toplanan DİSK, KESK ve TÜRKİŞ'e bağlı çeşitli sendikaların üyeleri, Sakarya Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında işçiler hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda Gençlik Muhalefeti alana koşarak girdi.

Polis tarafından Uğur Mumcu Meydanı girişinde oluşturulan arama noktasında, etkinliğe katılanların üst aramasını yaptı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan işçiler, daha önce hayatını kaybeden emekçiler için saygı duruşunda bulundu. KESK adına Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Seyfi Çelebi, DİSK adına Genel-İş Sendikası Şube Başkanı Bülent Eroğlu, TÜRKİŞ Temsilcisi Orhan Al, Eğitim-İş adına da Şener Peker birer konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: