Sinop'ta Ahilik Haftası Kutlamaları

Sinop'ta Ahilik Haftası kutlamaları Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Sinop'ta Ahilik Haftası kutlamaları Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Pervane Medresesi'nde devam eden kutlamalara Vali Ahmet Cengiz, Belediye Başkan Vekili Rahmi Balfidan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, oda yöneticileri protokol üyeleri ve esnaflar katıldı.

Reklam
Reklam

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Pervane Medresesi'nde gerçekleştirilen kutlamalarda yaptığı konuşmada, 1988 yılından beri merkezi Kırşehir olmak üzere sadece 12 ilde kutlanan Ahilik Kültür Haftası'nın 2008 yılından itibaren 81 il merkezinde kutlandığını hatırlattı.

Yüksel, "Bu yıl 25. yılını kutladığımız Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu'dan Orta Asya ülkelerine ve İran'a kadar uzanan topraklarda daha çok esnaf ve sanatkarlar erbabını bir çatı altında toplayan ve onlara her türlü desteği veren bir teşkilatın adıdır. Ahilik sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde de hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür" dedi.

Toplumun birlik ve beraberlik içinde, insanların birbirine saygılı güvenli ve tüm toplumun eşit bir seviyede yaşayabilmesi Ahiliğin yüzyılların eskitemediği ilkelerine bağımlılıktan geçtiğini söyleyen Yüksel, "Esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak geçmişten bize miras kalan ahilik kültürünü yaşatma konusunda elimizden geleni yapıyor ve ahilik kültürü haftasını ülke genelinde etkin olarak kutluyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ahilik Haftası kutlamaları ödül yönergesi gereği Sinop Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu tarafından seçilen 'Yılın Ahisi'ne ödül verildi. 50 yıldan beri Sinop turizmine hizmet veren esnaf Şükrü Gümüş'e plaketini Sinop Valisi Ahmet Cengiz verdi.

Esnaflardan müşterilerine iyi davranmalarını isteyen Vali Cengiz, "Gülmesini bilmeyen dükkan açmasın" Çin atasözünü hatırlatarak, esnaflardan müşterilerine iyi davranmalarını istedi.

Esnafların ahilik haftasını kutlayan Vali Cengiz, "esnafımıza hayırlı bol bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Ahi Evran pilavı ve lokma tatlısı ikramı yapıldı.

Muhabir: Halit Gümüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: