Sinop'ta basketbol "aday hakem" semineri gerçekleştirildi

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından organize edilen C Klasmanı aday hakem seminerleri Sinop'ta yapıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi tarafından organize edilen C Klasmanı aday hakem seminerleri Sinop'ta yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda 13 ilden toplam 24 aday hakemin katılımıyla gerçekleştirilen seminerde konuşan Basketbol İl Temsilcisi Mehmet Akalın, Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunun, gelecek vaat eden genç hakemleri Sinop'ta bir araya getirdiğini söyledi.

Seminere katılan hakem adaylarının C Klasmanı müsabakalarında yer alabileceğini ifade eden Akalın,"Seminerde başarılı olanlar Sinop'tan başladıkları klasman hakemliğine belki de en üst noktaya kadar yükseltecekler. Türkiye artık hakemlikte dünya çapında söz sahibi bir ülke konumuna gelmiş ve iyi hakemler yetiştirmeye başlamıştır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Basketbol İl Temsilciliği olarak hakemlerin daha başarılı olabilmesi için elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Programa, Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Ali Kemal Çımagil, Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörü Recep Ankaralı, Bölge Eğitmenleri Ali Erdinç ve İhsan Çolak eğitim sorumlusu olarak katıldı.

Seminerde aday hakemler müsabaka yöneterek saha denemeleri gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: