Sinop'ta Başörtüsü Eylemi

Sinop'ta eğitimcilerin yaptıkları basın açıklamasında kamudaki başörtüsü yasağı kınanarak, başörtüsüne her yerde serbestlik tanınması istendi.Memur-Sen'e...

Sinop'ta eğitimcilerin yaptıkları basın açıklamasında kamudaki başörtüsü yasağı kınanarak, başörtüsüne her yerde serbestlik tanınması istendi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan hakları Günü'nde kamudaki başörtüsü yasağını protesto için basın açıklaması yaptı. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, attıkları sloganlarla kamusal alanlarda uygulanan başörtüsü yasağını kınadı. Ortak basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi Kadın Komisyonu Basın Sözcüsü Serap Şimşek, her insanın vazgeçilmez, devredilmez, dokunulmaz temel hak ve hürriyetlerinden olan kadının çalışma hayatında yer alması ve seçilme hakkını yasaklayanların, halkın tasfiye etmiş olmasına rağmen zihniyetlerinin hala devam ettiğini söyledi. Gerçek anlamda “özgür bir toplumda” düşünce ve inançlardaki çeşitliliğin, fikirlerin zenginlik olduğuna inandıklarını kaydeden Şimşek, "Bunun için hiçbir otoritenin toplumsal dokuya müdahale etmemesi, insanları ötekileştirmemesi gerektiğine inanıyor, çalışma hayatının dışına itilen başörtülü kadınlara özgürlük istiyoruz. Biz eşitlikten, insanların kategorize edilmemesini; başarılı olmak için fırsat ve imkanların herkese eşit bir şekilde sunulmasını anlıyoruz. Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına biran önce son vermesini istiyoruz. Biz adaletin, ödül ve ceza dağıtımıyla ilgili olduğuna, bunun için de her insana hak ettiği şeylerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyor; adaletin de, özgürlük ve tüm insan hakları gibi dağıtılmasının mümkün olduğunu biliyoruz. Özgürlük, eşitlik ve adaletin sürgün edildiği her yerde, acıya maruz kalanlar en çok kadınlar ve çocuklar olmuştur. Bütün kirli hesaplar en çok onları vurmuştur. Onlarca yıldır; din-siyaset, gelenek-modernlik, din-devlet gerilimlerinin kurbanı çoğu kez kadınlar olmuştur. Dün üniversiteye gittiğimizde bizi ikna odalarıyla karşılayanlar, bir kalbimizin, bir insanlık onurumuzun olduğunu düşünmeden ilkel öfkeleriyle bize diz çöktürmeye çalıştılar. Karanlık, kibirli güç odakları çıkarlarını korumak için zorunlu gördükleri çatışma için, inancımızın gereği olan başörtüsünü, daha derinlerde aklımızı, kalbimizi ve inancımızı kavgalarının ortasına atmaktan çekinmediler" dedi.

Reklam
Reklam

Eyleme Memur-Sen Sinop Şubesi Başkanı Ramazan Açıkgöz, Eğitim-Bir-Sen Sinop Şubesi Başkanı Mustafa Aslan ile çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: