Sinop'ta Diyabet Haftası Etkinlikleri

Sinop'ta Obezite ile mücadele ve Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşların kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi.

Sinop'ta Obezite ile mücadele ve Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşların kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi.

Sakarya Caddesi'nde etkinlikler kapsamında kan şekeri ölçümleri Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim birimi hemşireleri Berrin Türkdal ve Nevin Uzun tarafından yapıldı.

Yetkililer, pankreasın ürettiği insülinin yetersizliği veya etkisizliğinden kaynaklanan diyabet, diğer adıyla şeker hastalığının sık görüldüğünü ve ciddi sonuçlara yol açtığını belirttiler.

Gerçekleştirilen kan şekeri ölçümlerinde vatandaşların yüzde 40'ının kan şekerinin yüksek olduğu belirlenirken, kan şekeri yüksek vatandaşlar Atatürk Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar hastalık konusunda bilgilendirildirilerek kendilerine uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Muhabir: Halit Gümüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: