Sinop’ta foto safari düzenlendi

Vali Ahmet Cengiz, Sinop'un kültürel varlıkları ve coğrafi güzellikleri açısından Türkiye'nin müstesna köşelerinden biri olduğunu...

Vali Ahmet Cengiz, Sinop'un kültürel varlıkları ve coğrafi güzellikleri açısından Türkiye'nin müstesna köşelerinden biri olduğunu söyledi.

Sinop Valiliği ve Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) tarafından şehrin doğal güzelliklerinin yer aldığı, Sarıkum Gölü'ne foto safari düzenlendi. Konu ile ilgili bilgi veren Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Sarıkum Lagun Gölü'nün kuş türlerinin zengin olduğu bir bölge olduğunu ifade etti.

Vali Cengiz, “Bu bölge, orman ve su işleri müdürlüğünün kontrolünde. İlimizin bu zenginliklerin tanıtımı adına bu etkinliği düzenledik. Bundan sonraki haftalarda da hava şartları uygun olduğu takdirde farklı bölgeleri bu tarz tanıtmaya yönelik foto safari çalışmaları yapacağız. Hem ilimizdeki fotoğraf severleri hem de ülkemizin farklı bölgelerinden misafirlerimizi davet edeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sinop Valiliği'nin düzenlediği foto safari turuna, Vali Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, İl özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Orman ve Su İşleri Müdürü Ercan Yeni ile Sinoplu basın mensupları ve Sinop Amatör Fotoğrafçılar Derneği üyeleri katıldı.

Sinop Valisi Cengiz ve İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin ile SİFAD üyeleri, zengin bir kuş yapısına sahip Sarıkum Gölü'nün çok sayıda fotoğrafını çekti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: