Sinop’ta Hazır Beton Santralleri Denetleniyor

Sinop Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından, Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında il genelindeki hazır...

Sinop Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü tarafından, Piyasa Gözetimi ve Denetimi kapsamında il genelindeki hazır beton firmaları denetleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, "Belirli aralıklarıyla taze beton numunesi alınıp kurumumuzun bünyesinde bulunan laboratuvarda kür edilerek kırılıyor, daha sonra basınca dayanıklılık testi yapılıyor." dedi.

İl Müdürü Kurt, şunları kaydetti: "Piyasa gözetimi ve denetimi, ürünün piyasaya arzı veya dağıtımı aşamasında, ürün piyasadayken ilgili teknik düzenlemeye uygun üretilip üretilmediğini, güvenli olup olmadığını denetlemek veya denetlettirmek, güvenli olmayan ürünlerin güvenli hale getirilmesini temin etmek, gerektiğinde yaptırımlar uygulanmasını sağlamak amacıyla yetkili kuruluş tarafından yapılacak her türlü faaliyeti kapsamaktadır. Ürünlere ilişkin teknik mevzuatın değerlendirilmesi ve uygulanmasına dair kanun ve buna dayalı olarak Bakanlığımızca hazırlanan Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında belli periyotlarla yapılan P.G.D. denetimlerinde hazır beton firmalarından alınan numuneler, 28 gün sonunda basınç dayanım testine tâbi tutulur. Bulunan değerlerin ilgili beton standartının gereğini karşılamadığı durumlarda firmalara 13 bin ile 30 bin lira para cezası uygulanmaktadır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz