Sinop'ta Kaçak Silah Operasyonu: 6 Gözaltı

Sinop’ta gerçekleştirilen kaçak silah operasyonunda 7 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına...

Sinop’ta gerçekleştirilen kaçak silah operasyonunda 7 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda kaçak tüfek, tabanca ve mermiye el konuldu.

Operasyonla ilgili Sinop Valisi Ahmet Cengiz ile İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, emniyet müdürlüğü binasında basın toplantısı düzenledi. İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, söz konusu operasyonun son yılların en kapsamlı operasyonu olduğunu ifade etti.

Emniyet müdürü Aytekin, operasyon hakkında şunları söyledi: “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçaklığı yapan ve silah satışı yapmak için müşteri temin etmeye çalışan sahışlara yönelik 6 aylık planlı çalışma neticesinde il merkezi Ayancık ve Erfelek ilçelerinde 7 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahışların işyeri ve ikametlerinde yapılan aramada 7 adet ruhsatsız çeşitli çap ve markalarda tabanca 34 adet ruhsatsız av tüfeği, 29 adet faturasız kuru sıkı tabanca, 14 adet kuru sıkı tabanca mermisi, 81 adet çeşitli çapta tabanca mermisi ele geçirilmiştir."

Reklam
Reklam

Sinop Valisi Dr.Ahmet Cengiz de şunları ifade etti: "Bilindiği gibi devletin en önemli görevlerinden biri, kamu düzenini ve halkının can güvenliğini korumak, suçları işlenmeden önlemektir. Son 5 yıl içerisinde polis sorumluluk alanında il merkezi ve ilçelerimizde 9 cinayet olayı meydana gelmiş olup; bunlardan 5 tanesi ruhsatsız tabanca, 2 tanesi ruhsatlı tabanca, 2 tanesi de ruhsatsız tüfek ile işlenmiştir. Yine son 5 yıl içinde jandarma sorumluluk alanı içerisinde de 21 cinayet olayı meydana gelmiş, bunlardan 15 tanesi ruhsatsız, 6 tanesi ruhsatlı silahla işlenmiştir. Bu yüzden valilik olarak silah ruhsatı vermede çok cimri davranıyoruz."

Vali Cengiz, bir konuya da dikkat çekerek, "Özellikle düğünlerde kullanılan kuru sıkı tabancalar, masummuş gibi takdim ediliyor. Buradan sizin aracılığınız ile Sinoplu hemşehrilerimize, silahlardan uzak durmaları, özellikle düğünlerde sevinçlerin hüzne dönüşmemesi için silah kullanmamaları, bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyip, bir gün o yılanın kendilerine veya yakınlarına zarar verebileceğini düşünmeli. Vatandaşlarımıza yasa dışı olayları 155 polis, 156 Jandarma bilgi telefonlarına bildirmeleri çağrısında bulunuyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: