Sinop'ta "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu" Açılacak

Sinop Merkez İl Halk Eğitimi Merkezi, Akşam Sanat Okulu (ASO) ve Sinop İl Müftülüğü işbirliğiyle Kurban Bayramı'nda yaşanabilecek olumsuz manzaraların

Sinop Merkez İl Halk Eğitimi Merkezi, Akşam Sanat Okulu (ASO) ve Sinop İl Müftülüğü işbirliğiyle Kurban Bayramı'nda yaşanabilecek olumsuz manzaraların önüne geçmek amacıyla "Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu" açılacağı bildirildi.

İl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi bilinçli kurban kesimini teşvik etmek, hijyen kurallarına uygun kesim yapmak ve olumsuz görüntülerin olmaması için 'Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu' açılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceğinin vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'na katılacak kursiyerlerin en geç 15 Ekim 2012 Salı günü saat 16.00'ye kadar Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir. Bu kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere bitirme belgesi verilecektir. Bu kursu başarıyla tamamlayan her kursiyer, kesim yerini tanzim edebilme, araç gereçleri hazırlayabilme, küçükbaş hayvan kesebilme, büyükbaş hayvan kesebilme, şişirme yöntemi ile deriyi yüzebilme, tulum çıkarma yöntemi ile deriyi yüzebilme, büyükbaş hayvanın derisini yüzebilme, hayvanın iç organlarını çıkarabilme, etleri tahrip etmeden parçalara ayırabilme, deriyi muhafaza edebilme konusunda bilgi sahibi olacaklar."

Muhabir: Halit Gümüş / Fatma Kalay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: