Sinop'ta LPG'li araçların denetimi

Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Sinop Şubesince, 2011 yılında 6 bin 416 araca LPG sızdırmazlık raporu verildiği bildirildi.

Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Sinop Şubesince, 2011 yılında 6 bin 416 araca LPG sızdırmazlık raporu verildiği bildirildi.

TMMO Sinop Şube Başkanı Ömer Bayraktar Dilaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LPG montajı yapılan araçlarda montajın uygunluğu ve sızdırmazlık kontrolü için makine mühendisleri odalarının yetkili kılındığını söyledi.

Dilaver, 2011 yılında Sinop'ta 6 bin 416 aracın LPG sızdırmazlığı kontrolünün yapılıp uygunluk raporu verildiğini kaydetti.

Denetimin sürücülerin araçlarını sağlıklı ve güvenli kullanmaları açısından şart olduğunu vurgulayan Dilaver, "TMMO'nun 2004 yılında LPG'li araçların kontrol edilmesi ve LPG gaz sızdırmazlık raporu verilmesi görevini devralması ile günümüze kadar sektör, disiplin altına alınmıştır. Ulaştırma Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile 01.01.2012 tarihi itibariyle LPG sızdırmazlık raporu, araçların muayene işlemlerinde zorunlu evrak listesinden çıkartılmış, bu durum, araçlarda denetimsizliğe yol açmıştır. Aracını TMMO LPG sızdırmazlık istasyonlarına kontrol ettirerek rapor alan araç sayısı, geçen yılın ilk üç aylık dönemine göre yüzde 78 oranında azalmıştır. Bu denetimsizlik neticesinde olası kazaların yaşanması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: