Sinop'ta 'nükleer santrallere hayır' mitingi

Sinop (AA) - Çernobil kazasının 22. yıl dönümünde Sinop'ta toplanan Nükleer Karşıtı Platform üyeleri Sinop'ta da Mersin'de de nükleer santral kurulmamasını istediler.

Çernobil kazasının 22. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen mitinge katılmak için çevre illerden gelen Nükleer Karşıtı Platform üyeleri Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, miting alanında yaptığı konuşmada, Sinop'ta nükleer santral kurulmasının kent ekonomisine ciddi zarar vereceğini ifade etti. Sinop'un tek geçim kaynağının balıkçılık ve turizm olduğuna işaret eden
Tombul, "Sinop'un ekonomik kaynağı olan balıkçılık ve turizm de nükleer santralle yok edilmek isteniyor. İş olanakları ortadan kalkıyor.

Reklam
Reklam

Sinopluların boynuna asılan idam fermanı budur" dedi. Türkiye'nin sahip olduğu doğal enerji üretiminde yeterince değerlendirilmeden farklı arayışlara girildiğini savunan Tombul, "Su akıyor AKP bakıyor, rüzgar potansiyelimizin yüzde birini kullanıyoruz. AKP'nin derdi enerji kaynağı değil. Çünkü derdi enerji yaratmak olsaydı su, rüzgar gibi doğal kaynaklara bakardı. Ama sorun, bu ülkenin kaynaklarını başkalarına aktarmak" diye konuştu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları da konuşmalarında, Çernobil felaketinin yarattığı insanlık dramına dikkati çekerek, nükleer santrallerin yol açtığı olumsuzlukları sıraladılar.