Sinop'ta Son Sistem Cenaze Nakil Aracı Hizmete Girdi

Sinop İl Genel Meclisi'nce kente kazandırılan son sistem soğuk hava tesisatlı 'cenaze nakil aracı', İl...

Sinop İl Genel Meclisi'nce kente kazandırılan son sistem soğuk hava tesisatlı 'cenaze nakil aracı', İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen törenle İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Üç cenaze kapasiteli araç ile birlikte, il içerisinde uzak mesafeye gönderilmesi gereken cenazeler, bozulmadan gideceği yere ulaştırılabilecek. Düzenlenen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, aracın önemli bir açığı kapatacağını söyledi. Açıkgöz, "Alınan cenaze nakil aracımız sağlık hizmetlerinin geldiği en son noktası. Aslında hiç vermek istemediğimiz bir hizmetin devamı niteliğinde. Ama tüm bunların yanında Sinoplu vatandaşlarımıza her konuda hizmet verebiliyor olmak bizleri son derece mutlu ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi'ne sağlık alanında yapılan çalışmalarda verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Açıkgöz, "Her iki birimimizde görev süremiz içerisinde sağlık alanında yaptığımız çalışmalarda bize yardım elini uzatmışlardır. Hizmetlerimizin bir basamak daha yukarı çıkarılmasında her türlü desteği bize vermişlerdir. Umuyorum ki alınan cenaze nail aracımızla beraber ve benzer hizmetlerle beraber sağlık alanında ve sağlık sonrasındaki hizmetlerimizi bir basamak daha yukarı çıkarmış olacağız. Bu anlamda bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Vali Dr. Ahmet Cengiz ise yaptığı konuşmada, devletin beşikten mezara kadar vatandaşının yanında olduğunu kaydetti. Cengiz şöyle konuştu: "Bizler hem iyi günde hem kötü günde vatandaşlarımızın yanında olmak zorundayız. Bugün cenaze nakil işlemleri için tahsis edilecek bu araç bunun en güzel örneği. Bizim insanımız her şeyin en güzeline layıktır. Bizim bir prensibimiz var. Olanaksızı olanaklı, olanaklıyı kolay, kolayı güzel yapacağız. Sinop'ta yapacağımız hizmetlerimizde hedefimiz budur. Tekrar bu aracımızın hayırlı olmasını diliyorum. Ölüm bir gerçek bundan kaçmak mümkün değil. Bu araç aslında bize en güzel dersi veriyor. Tüm makamlar gelip geçici. Önemli olan hayatta hoş bir seda bırakabilmek. Yüzümüzün akıyla hayat denen defteri kapatabilmek. İnşallah Allah hepimize hayırlı ölümler nasip eder."

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmalar ardından Saraydüzü İl Genel Meclisi Üyesi ve emekli din görevlisi Hasan Kabakçı tarafından dua okudu.

Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Güryay Güzel, meclis üyeleri, İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: