Sinüslerinizi 4 Kolay Adımla Hızla Temizleyebilirsiniz

Sinüzit hastaları veya burnu tıkandığında sesi Ciguli gibi çıkanları özellikle buraya alalım!

Nezle, grip olmasak dahi burnumuzun tıkanabildiği, sesimizin gaipten geldiği o hüzünlü mevsime geldik...

Kış mevsimine hoşgeldik!

Başlıkta belirttiğimiz bu fenomene birçoklarımız aşina. Durduk yere burnumuz tıkanıyor, biraz olsun hasta olmasak bile çantamızdaki kağıt mendil poşetini sürekli yenilememiz gerekiyor... Hele o sabahlar, banyoya ilk gittiğimiz anlar yok mu! Aslına bakarsanız sürekli burnunuzun akması için illa nezle veya grip olmanız gerekli değil, türlü türlü hastalık var. Ve belki de bunlardan biri sizi vurmuştur? Mesela;

Reklam
Reklam
  • Burun Yangısı (Rinit) hastalığınız varsa burun boşluğunuz iltihaplanmış demektir. Bunun sebebi alerjik de olabilir, olmayabilir de; kesin olan şey bol bol burnunuzun akacağı.

  • Veya sinüs enfeksiyonundan da yakayı kurtaramamış olabilirsiniz. İki kelimelik ismi yabancı gelmiş olabilir, daha tanıdık ismi ile analım: Sinüzit.

  • Pek tabii burnunuzun sürekli tıkalı olmasının sebebi alerjik de olabilir. Toza, evcil hayvan tüyüne ve daha birçok şeye bilmediğiniz bir alerjiniz vardır belki? Doktorunuza danışmakta fayda var...

  • Yukarıda sıraladığımız tüm bu durumlarda yalnızca burnunuz değil; nerede olduğunu özellikle sinüzit hastalarının ezbere bildiği burun yolları, yani sinüsler de tıkanır.


Yanaklarınızdan göz diplerinize, hattâ alnınıza kadar uzanan boşluklar; Sinüs boşlukları...

Ve bu sinüs boşlukları burnunuz her tıkandığında otomatik olarak mukus tabakasıyla doluyor, en masum etkisiyle sesinizin bir garip çıkmasına, daha da ciddisini konuşacak olursak da ciddi şekilde duyma kayıplarına, uykusuzluğa ve baş ağrılarına sebep oluyor.

Reklam
Reklam

Elbette durumu soldaki resimden sağdaki resme çevirmek için ilaçlara, nefes açıcılara başvurabilirsiniz. Ancak yan etkilerden kaçınmak, doğal tarafta kalmak istiyorsanız hızlı çözümümüz hemen aşağıda:


  1. İlk adımımız kulak arkası masajı.

Öncelikle bir koltuğa oturun ve kafanızı vücudunuzla 45 derece açı yapacak şekilde eğin. Ardından kafanızı (sağ kulağınız yukarıda kalacak şekilde) sağa çevirin. Kulağınızın hemen arkasında bulunan ve Sternokleidomastoid kas adı verilen kasa masaj yapmaya başlayın. Bir süre sonra kafanızı bu kez sola çevirin; aynı masajı bu kez sol kulağınızın altındaki o havalı isimli kas üzerinde gerçekleştirin.

Reklam
Reklam

Bu masaj ile boyun kaslarınızı rahatlatmış, başınızı bir sonraki adımlara hazırlamış olacaksınız.- - - - - -

  1. Masajımıza burnumuzla devam ediyoruz.

İşaret parmağınızla tarayarak burnunuzun kemik kısmı ile kıkırdak kısmının birleştiği yeri bulun. İşaret ve orta parmağınızla tam da o bölgeye 20-30 saniye kadar dairesel hareketlerle masaj yapın. Daha sonra bu masaj hareketinizi burnunuzun iki yanına, burnunuz ile yanaklarınızın birleştikleri alanlara da uygulayın.

Bu bölgelerin tamamen sinüslere ait olduğunu yukarıdaki görsellerle öğrenmiştik. Bu bölgeye masaj sayesinde oradaki kasları da gevşetmiş olduk...- - - - - -

  1. Sırada alnımız ve göz çukurlarımız var.

Reklam
Reklam

Kaşlarınızın hemen altında yer alan, göz çukurlarınız ile alnınızı birbirinden ayıran kemiğe 20-30 saniye boyunca masaj yapın. Hemen ardından iki gözünüzün arasında, burnunuzun üst kısmında yer alan kemiğe geçin. Masajlarınızı yine dairesel hareketlerle yapın.- - - - - -

  1. Her iki elinizi, avuçlarınız içeri bakacak şekilde alnınıza koyun...

...ve alnınıza da her iki elinizle birden dairesel hareketlerle masaj yapmaya devam edin.

Yüz kaslarınıza uyguladığınız bu masajlar sayesinde tıkanıklıkların hızla açıldığını, ilaca pek de ihtiyaç duymadan kendinizi toparladığınızı farkedeceksiniz :)

---

Kaynak: Davidwolfe.com

Anahtar Kelimeler: