Sinyora, Lübnan'ı ''felaket bölgesi'' ilan etti

Beyrut (AA) - Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail'in saldırıları üzerine Lübnan'ı "felaket bölgesi" ilan etti.

Sinyora, başkent Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında, BM himayesinde acil bir ateşkes çağrısı yaparak, İsrail'in saldırılarının, Lübnan'ı uluslararası yardıma ihtiyaç duyan bir felaket bölgesi haline getirdiğini söyledi.

BM'den Lübnan hükümetinin ülkenin güneyinde otoritesini genişletmesine yardım etmesini isteyen Sinyora, "Bugün Lübnan'ı, kapsamlı ve hızlı bir Arap planına ihtiyaç duyan felaket bölgesi ilan ediyorum... Ve Lübnan dünyadaki dostlarının yardımına koşmasını istiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada, İsrail, Lübnanlıların İsrail-Lübnan sınırına yaklaşmasını yasakladı.

İsrail askeri kaynakları, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki halkı, İsrail ile sınırdan uzak durmaları konusunda uyardığını duyurdu.

Öte yandan, İsrail ordusu, Lübnan'ın Sur kentinde sivillerin ölümünün sorumluluğunu da Hizbullah'a attı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'ın Sur kentindeki sivillerin ölümünden "üzüntü duyulduğu" ve İsrail hava saldırılarının hedefinin Hizbullah'ın silahlı kanadının füze fırlattığı yer olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Halkı tehlikeye atmanın sorumluluğu, sivil halkın yaşadığı bölgelerden füze atan Hizbullah'tadır" ifadesi kullanıldı.

Sur kentinde, bugün 9'u çocuk 18 sivilin bombardımanda canlı canlı yandığı; kurbanların, bir füzenin hedefi olan kamyonetle bölgeden kaçmaya çalışan kişiler olduğu belirtiliyor.