Sıradışı Aşk Kulübeleri

Kamboçya'nın Kreung Kabilesi'nde genç kızlar eşlerini 'aşk kulübesinde seks' yaparak seçiyor.

Bu kabilede kız çocuklarının babaları onlar 15 yaşına geldiklerinde onlar için aşk kulübesi inşa ediyor ve seks yaparak eşlerini seçmelerini bekliyor. Seçtikleri kişiyle ailelerinin evlerine birkaç metre uzaklıktaki küçük aşk kulübelerinde gidip seks yapıyorlar.

Kuzeydoğu Kamboçya'nın bereketli ve ormanlık Ratanakiri Bölgesi'nde yaşayan Kreung Kabilesi'nde ten uyumu güçlü toplumsal yapının temelini oluşturuyor. Zaten cinsel açıdan kimyanın tutması bir ömür boyu beraber olabileceklerini gösteriyor. Bu nedenle boşanmalar, tecavüz vakaları ender görülüyor. Kabileden 17 yaşındanki Nang Chan adlı genç kız, "Bu kulübeler bize özgürlük getiriyor. Hoşlandığımız erkeği tanıyor ve onunla bir ömür geçirip geçirmeyeceğimize karar veriyoruz. Eğer geceyi kulübemde geçirmek isteyen kişiden hoşlanmadıysam bana dokunmasına izin vermem. O gece sadece sohbet edip uyuruz. Ancak birbirimiz için özelsek ya da aşıksak durum değişir. Yine de bir gün gelip sevgim biterse ve başka birini ondan daha çekici bulursam seks yapmayı bırakırız" diyor.

Reklam
Reklam

Nang'in kendi kulübesi olsa da ailesiyle birlikte yemek yiyor ve zamanının çoğunu onlarla geçiriyor. Her gecenin sonunda kulübesine dönüyor ve geceyi olası partnerinden seçtiğiyle geçiriyor. Bazen erkekler gece için önceden randevu alıyorlar. İstediğiniz kadar erkeği kabul edebiliyorsunuz. Kimse kimseyi yargılamıyor. Nang'ın 15 yaşındayken kulübesi olmuş ve bunlardan sadece 4'ü onun için çok özelmiş. Kızların seksten önce erkeklere zor soruları oluyor. Erkeğin o gece içeri girebilmek ve kızın kalbini kazanmak için soruları cevaplaması gerekiyor. Bunlara rağmen bir gelişme olmazsa aradaki bağ arkadaşlıktan öteye gitmiyor.

Hamile kalmamanın yolları kızlara öğretilmiş. Bu görev erkeklere düşüyor ve prezervatif kullanıyorlar. Kızlara göre güçlü olan erkekler değil kadınlar.

Kreung erkekleri aşk kulübelerine gelmekte çekingenler. Reddedilme korkusu sebebiyle aylarca, günlerce bekledikleri oluyor. Kreung kızları yanlış bir erkeği seçse ve ondan hamile kalsa bile bu durum itibarını zedelemiyor. Bu tür istenmeyen durumlar için kendilerinin yaptıkları bir iksir içiyorlar ve gebeliği önlüyorlar.

Reklam
Reklam

Kabilenin kızları bu geleneğin devam etmesini istiyor. Son dönemde artan cep telefonu ve internetten porno izlemelerin artması sebebiyle erkeklerin kendilerine o tür kaba davranmaya başladığını belirten genç kızlar, bu durumdan endişeli; "Bize eskisi gibi davransalar ve geleneğimizi sürdürebilsek" diyorlar.

Fotoğrfataki Gaham ve Vria 18 aylık evliler... Vria 'Bir ay sonra Gaham'ın kulübeme geldikten sonra o kişi olduğunu anladım' diyor. Oğulları iki aylık.

Kaynak: MARIE CLAIRE / Mart 2011