Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, Tika Heyetini Kabul Etti

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, TİKA Belgrad Program Koordinatörlüğü heyetini makamında kabul ederek, Sırbistan genelinde...

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, TİKA Belgrad Program Koordinatörlüğü heyetini makamında kabul ederek, Sırbistan genelinde gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı TİKA heyetine teşekkürlerini iletti.

Sırbistan Devlet Başkanı Tomislav Nikoliç, Sırbistan genelinde gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA) teşekkür etmek amacıyla TİKA Belgrad Program Koordinatörlüğü heyetini makamında ağırladı.

Sırbistan Devlet Başkanı Nikoliç ziyarette yaptığı konuşmada, TİKA Belgrad Koordinatörlüğü’nün kurulmasından bu yana gerçekleştirilen faaliyetleri yakından takip ettiklerini ve projelerin tüm ülke geneline yayılmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek TİKA’ya teşekkür etti.

Reklam
Reklam

TİKA Belgrad Program Koordinatörlüğü yetkilileri ise ziyarette, Sırbistan genelinde gerçekleştirilen ve 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen projelerle ilgili bilgi vererek Sırbistan Devlet Başkanı Nikoliç ile muhtemel işbirliği alanları üzerinde istişarelerde bulundu.

TİKA’nın 2012 yılında Sırbistan’da gerçekleştirdiği projeler arasında eğitim projeleri ön plana çıkmış olup, 2013 yılında da sağlık ve tarım projelerine daha çok yer verilmesi planlanıyor.

SIRBİSTAN’DA TİKA’NIN FAALİYETLERİ

Sırbistan Hükümeti tarafından başlatılan Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Amaçlı Program kapsamında, en az gelişmiş belediyelerin kalkınmasından sorumlu devlet bakanlığının talebi üzerine ülkenin güneyinde yer alan az gelişmiş belediyelere 20 şer adet sera, TİKA tarafından hibe edildi. İlk etapta söz konusu proje, Novi Pazar, Priboy ve Raşka Belediyelerinde uygulandı.

SANCAK BÖLGESİNE 7 AMBULANS ALIMI

Sancak Bölgesi’nde bulunan 6 şehirdeki 7 hastanenin hizmetinde kullanılmak üzere 7 acil yardım ambulansı TİKA tarafından temin edildi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 2 bin 700 çocuğun eğitim gördüğü ve 230 kişinin çalıştığı okulun lavabolarının tadilatının yapımına TİKA tarafından devam ediliyor.

DRAGİŞA MİŞOVİÇ HASTANESİ’NİN TADİLATI

Sırbistan’ın en büyük hastanesi olmasının yanı sıra eğitim ve araştırma hastanesi olarak da hizmet veren Belgrad’da bulunan Dragişa Mişoviç Hastanesi’nin 2. kat ameliyathane ve yoğun bakım ünitesinin tadilatının TİKA tarafından bu yıl içerisinde yapılması planlanıyor.

Tarım alanında Sancak Bölgesi’ndeki çiftçilere destek olmak amacıyla, Tutin’in Sebeçevo Köyü’nde faaliyet gösteren ‘Modern Sancak Tarım Kooperatif Birliği’ne ait 300 metrekarelik 2 adet seranın sulama, ısıtma ve su serpme sisteminin kurulması TİKA tarafından gerçekleştirildi.

PRİJEPOLYE HASTANESİ’NE CİHAZ ALIMI

Sancak Bölgesi’nin en az gelişmiş belediyelerinden Prijepolye’de faaliyet gösteren ve yılda yaklaşık 60 bin kişiye hizmet veren 170 yataklı Priyepolye Devlet Hastanesi’nin ihtiyacı doğrultusunda laparoskop cihazı alımı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

SUBOTİTSA HASTANESİ’NE CİHAZ TEMİNİ

Vojvodina Bölgesi’nde 150 bin kişiye hizmet veren, ancak teknik ekipman eksikleri bulunan 400 yataklı hastanenin talebi doğrultusunda birer adet uyku apnesi cihazı ve mikroskobun alımı TİKA tarafından temin edildi.

Belgrad’ta bulunan sınırlı sayıdaki Osmanlı Türk eserlerinden olan Şeyh Mustafa Türbesi’nin restorasyonu ve çevre düzenlemesine TİKA’nın katkılarıyla devam ediliyor.

Novi Pazar’da üç vardiya halinde sürdürülen ilkokul eğitiminin iki vardiyaya indirilebilmesini teminen TİKA tarafından yaptırılan okulun donanımı ise yine TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz