Sirk Hayvanlarının Türkiye'ye Geçişine Izin Verilmedi

Ukrayna'dan, Ro-Ro seferiyle Zonguldak Limanı'na getirilen sirkteki gösterilerde oynatılan 3 ayı ile 7 köpek, limanın canlı hayvan transiti ve ithalatına

Ukrayna'dan, Ro-Ro seferiyle Zonguldak Limanı'na getirilen sirkteki gösterilerde oynatılan 3 ayı ile 7 köpek, limanın canlı hayvan transiti ve ithalatına yasak olması nedeniyle gümrükte bekletiliyor.

Ro-Ro gemisiyle Zonguldak Limanına getirilen ve buradan karayoluyla Gürcistan'a götürülmek istenen 3 ayı ile 7 köpeğin, Zonguldak Gümrük Limanı'nın "Canlı hayvanda transitine ve ithalatına" yasak olması nedeniyle bekletildiği belirtildi.

Söz konusu sirk hayvanlarının geçişi için Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın izin vermesi gerektiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Sirk hayvanlarını getirenlerin limandan giriş yetkileri yok. Bakanlıktan izin çıktığında biz de karayoluyla hayvanların Gürcistan'a gitmesine izin vereceğiz. Hayvanları getiren firma yetkilileri ve hayvan sahipleriyle de görüştük. İzin verilmediği taktirde hayvanların geri gönderileceğini bildirdik. Bakanlıktan yazı gelene kadar hayvanlar gümrükte bekletilecek."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: