Sirkeci'de "başörtüsüne özgürlük" eylemi

İSTANBUL (İHA) - Sirkeci Postanesi önünde toplanan öğrenciler, sloganlar ve alkışlar eşliğinde başörtüsü yasağını protesto etti. Grup, hazırladıkları dilekçe ve tutanakları TBMM ve YÖK'e gönderdi.

Başörtüsü Mağduru Öğrenci Platformu üyesi yaklaşık 70 öğrenci, Sirkeci Postanesi önünde toplandı. Ellerinde "yasakçı rektör istemiyoruz", "zulme karşı direneceğiz" yazılı dövizler bulunan grup, slogan atıp alkış tutarak başörtüsü yasağının devam etmesini protesto etti. Grup adına söz alan Betül Cevher, başörtülü öğrencileri okula almayanların açıkça suç işlediklerini belirterek, "Millet iradesinin tecelli ettiği TBMM'de, bütün yurttaşların eğitim-öğretim hakkından eşit ve adil biçimde yararlanabilmeleri ve başörtüsüne uygulanan fiili yasağı kaldırmak amacıyla yapılan değişiklik, 23 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yasak kalktığında, herkes eşit olarak haklarını kullandığında üniversitelerde ne gerginlik ne de kaosun olduğu görülecektir. Bu ülkenin vatandaşları olarak bizler Anayasa değişikliklerinin hayata geçirilmesini, vergilerimizle koltuklarında rahat bir şekilde oturan, insan haklarını ayaklar altına almaya devam eden rektörler hakkında cezai işlem başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından başörtüsü yasağına ilişkin hazırlanan dilekçe ve tutanaklar, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Yükseköğretim Kurumu'na (YÖK) gönderilmek üzere postaneye verildi.