Sirkeli'ye Taş Ocağı Kurulmayacak

  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Pursaklar ilçesindeki Sirkeli bölgesine kurulması planlanan taş ocağı ve kırma eleme tesisine izin vermedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Pursaklar ilçesindeki Sirkeli bölgesine kurulması planlanan taş ocağı ve kırma eleme tesisine izin vermedi. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Sirkeli Yeşilova Mahallesi'ne kurulmak istenen taş ocağına ilişkin Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu gündeme geldi. Komisyonun raporunda Sirkeli Yeşilova Mahallesi sınırları içerisinde yer alan maden sahasında "Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" işletmesinin planlandığına dikkat çekildi. Beldeyken mahalleye dönüşen bölgenin, sayfiye ve cazibe merkezi özelliğinin yanı sıra tarım arazileri ve otlak alanlarıyla geniş bir coğrafyaya sahip olduğu kaydedilen raporda, "Adı geçen tesisin kurulmasıyla çevreye olumsuz etkiler yapacağı kaçınılmaz olup, beldemizin içme suyunun rezervinin bulunduğu kaynaklara ciddi zarar verecektir. Bu da halkımızın sağlık yönünden çeşitli hastalıklara yakalanmasına sebep olacaktır" ifadeleri yer aldı. Meclis, ÇED raporu izni verilmemesi ve işletme ruhsatının iptali noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesinin istendiği komisyon raporunu oy birliğiyle kabul etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: