Şirket, Irak'tan çıkma kararı aldı

HATAY (İHA) - Irak'taki direnişçiler tarafından rehin alındığı duyurulan Türk TIR Şoförü Mithat Çivi'nin bağlı olduğu Hatay'daki Renay Uluslararası Nakliye Şirketi, Irak'taki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Renay Uluslararası Nakliye Şirketi yetkilisi Edip Rende, rehin alınan şoför Mithat Çivi'nin serbest bırakılması için faaliyetlerini son verilmesinin istendiğini hatırlatarak, "Renay Uluslararası Nakliye Şirketi olarak Irak'taki faaliyetlerimize son verdik. Şoförümüzün serbest bırakılmasını rica ediyoruz. Şoförümüzün biran önce ülkemize ve ailesine sağ salim ulaşmasını temenni ediyoruz" dedi.
Mithat Çivi'nin kardeşi Gazi Çivi de şirkete gelerek Edip Rende ile birlikte, El Arabiya ve El Cezire televizyonlarını telefonla arayarak, rehinenin serbest bırakılması için devreye girmelerini istediler.

Reklam
Reklam

Bu arada, rehin alınan Mithat Çivi'nin Samandağ İlçesi'nde oturan babası Muhittin Çivi ve diğer yakınları, ellerinde Çivi'nin resimleriyle birlikte Antakya'daki şirket binasına gelerek, şirket yetkililerinden yardım istediler. Samandağ Belediye Başkanı Ali Terzi de aileye destek verirken, devletin rehine Mithat Çivi'nin serbest bırakılması için harekete geçmesini istedi