Şirket Merkezini Çerkezköy’e Taşıdılar

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Emre Tekstil Kimya San. ve Tic....

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Emre Tekstil Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ortaklarından M.Gürdal Adal, Hakan Aşkın ile Demirhan Tatlıcan, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın ‘finans merkezlerinizi üretimde bulunduğunuz bölgeye taşıyın’ şeklindeki çağrısına ayak uydurarak, şirket merkezlerini İstanbul’dan Çerkezköy’e taşıdılar.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen ‘Dayanışma Yemeği’nde yaptığı konuşmada şirket merkezi İstanbul’da yer alan sanayicilere, şirket merkezlerini üretim yaptıkları bölgelere taşımaları yönünde çağrıda bulunmuştu. Vali Yerlikaya, finans merkezi İstanbul olmasına rağmen Tekirdağ’ın 2012 yılında 650 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, üretim menşei olarak ise ihracata 3.7 milyar dolarlık katkı sağladığını ifade ederek finans merkezi olarak Tekirdağ’ı tercih eden tüm sanayicilere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmişti.

Reklam
Reklam

Emre Tekstil Kimya San. ve Tic. Ltd. Şirketi’nin finans merkezini İstanbul’dan Çerkezköy’e taşınması Çerkezköy kamuoyunda büyük takdir topladı. Finans merkezi İstanbul’da bulunan firmalara çalışmanın örnek teşkil etmesini isteyen Çerkezköylüler ‘Şirketler, Çerkezköy’de üretim yapıyor, ancak finans merkezlerini İstanbul’da bulunduruyorlar. Bundan dolayı da ödedikleri vergilerden bölge faydalanamıyor. Emre Tekstil, dev bir adım atarak finans merkezini İstanbul’dan Çerkezköy’e taşıdı. Bu değişikliğin diğer firmalara da örnek oluşturacaktır.’’ dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: