Şirket ve sektör haberleri

Rekabetçi üretim maliyeti için yabancı işçi çalıştırmak isteyen çeşitli sektör temsilcileri hükümet nezdinde girişimde bulundu.

*Rekabet Kurumu: Doğalgazda rekabet yok, Botaş ayrı ticaret şirketi kursun. *Dünya

*İstanbul 3’üncü Tüketici Mahkemesi elektrik dağıtım şirketlerinin faturalarına eklediği kayıp-kaçak kullanım bedelinin aboneye iadesine karar verdi. *Hürriyet

*Küresel ısınma tarımda rekolte kayıpları yarattı. *Dünya

*AKALT: Ak-Al Gayrimenkul, Akiş GYO’nun tüm aktif ve pasifleriyle küllen şirkete devrolması yoluyla iki şirketin birleşmesine ve faaliyetlerine GYO olarak devam etmesine karar verildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

*ARCLK: Arçelik, 2Ç12 bilançosunu bugün açıklayacak.

*ARTOG: Ar Tarım, şirket merkezi olarak kullanmak amacıyla Ankara’da 550 bin TL’ye mesken aldı.

*ATAC/GEDIZ: Ataç İnşaat, Gimsan Gediz’in %27,77’sini 5 mn TL bedelle alacağını duyurdu.

*ATSYO: Atlantis Yatırım Holding, Or-Na Tarım ve %100 bağlı ortaklığı MRY Gıda’yı 1,95 mn TL bedelle satın aldı.

*AVOD: AVOD Gıda bağlı ortaklığı Hasat BNO’nun halka arzı ertelendi.

*BAGFS: Bagfaş, Türkiye’de ilk kez kurulacak olan granül stabilize amonyum nitrat/granül kalsiyum amonyum nitrat kimyevi gübre fabrikası için Çevre Bakanlığı’ndan “Çevresel Etki Değerleme Olumlu” kararı çıkmıştır. Şirket, bu kararın çıkmasının ardından yatırım teşvik belgesi için Ekonomi Bakanlığı’na başvuracağını açıkladı.

*BISAS: Bisaş Tekstil, 12 mn TL olan sermayesini tamamı nakden 22 mn TL’ye çıkarmasından doğan rüçhan haklarının 02.08 – 16.08.2012 tarihleri arasında kullanılacağını bildirdi.

*DAGI/TACYO/DAGHL: Taç YO hisseleri unvan ve statü değişikliği nedeniyle işleme kapatıldı. Hisseler işleme 02.08.2012 tarihinde Gözaltı Pazarı’nda açılacaktır. Ayrıca Dagi, daha önce verdiği taahhüde göre statü değişikliğine onay vermeyen ortakların 1 TL nominal bedelli payları için bugünden itibaren 6 iş günü içerisinde 2,3158 TL bedelle çağrı yapacaktır.

Reklam
Reklam

*DYHOL: Uluslararası derecelendirme kuruluşu ISS Corporate Sevices Inc., Doğan Yayın’ın kurumsal yönetim derecelendirme notunu 10 üzerinden 9,00 (%90,06 2011: %88,76) olarak revize etti. Buna göre şirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu 8,87'den 9,00'a yükselmiştir.

*FROTO: Ford Otosan, 2Ç12 bilançosunu bugün açıklayacak.

*GLYHO: Global Yatırım Holding, 2007 yılında almış olduğu $100 mn nominal bedelli, %9,25 kupon faizli tahviller kapsamında kullandığı kredilerin geri ödemesi tamamladığını açıkladı. Şirketin bu kredi ile ilgili bir ödemesi kalmamıştır.

*GOZDE/MAKTK/TRNSK: Gözde Grişim’in, Makine Takım paylarının %30,59’unun Transtürk Holding’ten alması dolayısıyla yapılacak olan çağrıya ilişkin çağrı fiyatı 1 TL nominal bedelli paylar için 1,15 TL olarak belirlendi.

*ISYAT/TSKYO: İş YO, TSKB YO ile birleşmesi nedeniyle ihraç edilecek 25,9 mn TL değerindeki payların SPK tarafından kurul kaydına alındığını belirtti.

*KOZAL: Koza Altın, Himmetdede projesinde yapılan hesaplamalarla birlikte toplam altın rezervlerinin 2,3 milyon ons’tan 2,87 milyon ons’a yükseltildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

*KRATL: Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler: Halka arz gelirleri beklentileri aştı. *Zaman

*SNGYO: Sinpaş İspanya'da yatırım yapacak. Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik: Kriz Türkiye'yi Avrupa'da yıldız yaptı. *Sabah

*TRGYO: Torunlar GYO, 224 mn TL olan sermayesini tamamı iç kaynaklardan olmak üzere 500 mn TL’ye artırmasından doğan paylar SPK tarafından kurul kaydına alındığını belirtti. Bedelsiz payların dağıtımına 02.08.2012 tarihinde başlanacaktır.

*TCELL: BTK, Turkcell’e 1,634 mn TL ceza verdi. Bu tutar 2010 yılı net satış tutarının %0,02’sine denk gelmektedir.

*TSKB: TSKB, İstanbul-Beyoğlu’nda bulunan gayrimenkulünü 2,55 mn TL’ye sattı.

*UYUM: Uyum Gıda, Kayaşehir mağazasının 10 mn TL+KDV bedelle satıldığını bildirdi. Şirket satımdan 1,8 mn TL kâr elde etti."