Şirketlerin TTK'ya Uyum Süresinin Uzatılması

DENİZLİ (AA) - Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limitet şirketlerin şirket sözleşmelerini 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirmeleri için öngörülen sürenin 1 Temmuz 2014'e uzatıldığını bildirdi.

DENİZLİ - Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limitet şirketlerin şirket sözleşmelerini 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirmeleri için öngörülen sürenin 1 Temmuz 2014'e uzatıldığını bildirdi. Özer, yaptığı açıklamada, anonim ve limitet şirketlerin sözleşmelerinin Türk Ticaret Kanunu'na Uyumlu Hale Getirilme Süresinin Uzatılmasına İlişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın tebliğinin 29 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Anonim şirketlerin esas sözleşmelerini ve limited şirketlerin şirket sözleşmelerini, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirmeleri için öngörülen sürenin 1 Temmuz 2014'e olduğunu açıklayan Özer, açıklamada, Maliye Bakanlığı’nın yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti ile ilgili şunları kaydetti: "Maliye Bakanlığı’nın 426 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne istinaden seyyar EFT-POS cihazı kullananlar ile yol kenarı otopark hizmeti veren mükelleflerin, 1 Temmuz'dan itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma zorunluluğu 427 sayılı VUK Genel Tebliği ile üç ay ertelenerek, 1 Ekim 2013 tarihine uzatıldı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: