Sirmen, Pepe'yi eleştirdi

KOCAELİ (İHA) - CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'yi yıllardır çevre düşmanı olarak tanıdıklarını söyleyerek, "Çünkü Bakan Pepe, İzaydaş'ın yapımına karşı çıkarak, onun ruhsat almasını yıllarca engelledi" dedi.

CHP Kocaeli İl Teşkilatı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen'in yanı sıra CHP İl Başkanı Cevdet Barış ve partililer katıldı. Toplantıda Yuvacık Barajı ile ilgili yargılanmaktan korkmadıklarını vurgulayan Sirmen, dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'e dilekçe verdiğini belirtti. Yaptığı projelerin her zaman arkasında olduğunu ifade eden Sefa Sirmen, "Meclis'e geldiğimden beri dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ettim. Ama ne hikmetse AK Parti'lilerin kendi korkuları var herhalde, bir türlü bizim dokunulmazlığımızı kaldırmadılar. Şimdi istifa versem de Meclis toplanacak oylama yapacak. Buna gerek yok, benim orada dilekçem, istifam var. Hemen oylamayı yap, CHP'liler de verecektir zaten. Bizim yargılanma diye korkumuz sözkonusu olamaz. Yaptığımızın arkasındayız. Aynı proje yine gelse yine yaparım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hükümetin çevreye verdiği önemi hemen belli ettiğini söyleyen Sirmen, "Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe bana göre o varilleri doğaya terk edenler kadar suçludur. Zaten AK Parti iktidarı çevreyle ilgili ne kadar hassas olduğunu daha Meclis açıldığında, hükümet olduklarında hemen belli etti. Çevre Bakanlığı'nı kapatıp Orman Bakanlığı ile birleştirdiler. Yani çevreye verdikleri önemin en açık göstergesi o karar oldu. Akabinde Osman Pepe'nin Çevre Bakanı olması hükümetin çevreye ne kadar önem verdiklerini gösteren ikinci adım oldu. Çünkü Osman Pepe'yi biz çevre düşmanı olarak tanıdık. Neden, çünkü İzaydaş'ın yapımına karşı çıkan, onun ruhsat almasını yıllarca engelleyen bir kişi olarak tanıdık. Şimdi İzaydaş'ın şapkasıyla poz vermesi beni mutlu etti. Gelişme var demektir. Çok da yakışmış. Biz yenilikleri getireceğiz. Hem yenilikleri getirdikten sonra siyasi rakiplerimize bunun ne kadar önemli olduğunu izah etmekle de yükümlüyüz. Ama 4-5 sene anlama kabiliyeti kıt olanlar için zaman kaybediyorsun. Ama bir zaman sonra anlıyorlar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam