Şırnak Barosu'nda Ruhsat Töreni

Stajını tamamlayan Avukat Yusuf Binici, Şırnak Barosu'nda düzenlenen törenle ruhsatsına kavuştu. Baronun avukat sayısı 104’e...

Stajını tamamlayan Avukat Yusuf Binici, Şırnak Barosu'nda düzenlenen törenle ruhsatsına kavuştu. Baronun avukat sayısı 104’e yükseldi.

Şırnak Barosu adli yardım binasında düzenlenen törene Şırnak Baro Başkanı Avukat Nuşirevan Elçi, Kaymakamlık yazı işleri Müdürü Abdurrahman Tarandır, Baro avukatları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, “Değerli meslektaşımız staj görevini başarıyla tamamlayıp ruhsat almaya hak kazandığından dolayı burada toplanmış bulunmaktayız. Huzurlarınızda ruhsatını takdim edeceğiz ve mesleğine ilk adımı atmış olacak. Şırnak Barosu olarak genç arkadaşımızın aramıza katılması ile baromuza büyük faydaları olacağını düşünüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Meslek yemini içerek ruhsatını alan avukat daha sonra babası Abdullah Binici tarafından avukatlık cüppesi giydirildi. Avukat Ayla Tellioğlu tarafından rozeti taktıran Avukat Yusuf Binici daha sonra ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Yapılan ikramların ardından konuşma yapan Yusuf Binici, “Bugün hayatımın en anlamlı gününü sizinle paylaşarak yaşadım. Benim için kutsal sayılan ve hepimiz için vazgeçilmez olan savunma makamını toplumumuz nezdinde temsile hak kazanmak beni derinden onure etti. Bu benim için çok anlamlı ve ağır sorumlulukları olan bir meslek. Burada her ne kadar toplumumuzdaki adaletsizlikleri kökten önleme imkansızlığını bilsem bile, sunabileceğim en ufak katkılar bile bazen çok şeyi değiştirmeye yetebileceğine inanıyorum. Bu amaçla sadece elimden geleni değil olması gerekeni bir hukukçu olarak yerine getirmek için çaba sarf edeceğim” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: