Şırnak Belediye Başkan Uysal: Para bazı aylar personel giderlerine bile yetmiyor

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'li belediyelerle ilgili sözleri üzerine basın...

Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın BDP'li belediyelerle ilgili sözleri üzerine basın toplantısı düzenledi. Şırnak Belediyesi'nin gelir giderlerini açıklayan Uysal, kendilerine gönderilen paranın bazı aylar personel giderlerini bile karşılamadığını ifade etti.
Çok şeffaf olduklarını, tabloların panolara her ay asıldığı ve halk ile paylaşıldığını savunan Uysal, ocak ayında Şırnak Belediyesi'nin toplam payının 1.467.261,72 lira, gelen paranın ise 880.357,073 lira olduğunu söyledi. Kesilen payın 586.904,69 lira olduğunu vurgulayan Başkan Uysal, ocak ayında sadece personel giderinin 719.328,83 lira olduğunu hatırlatarak "Elde kalan para ile Başbakan gelsin hizmet versin." dedi.
Kimi aylar gelen paranın personel giderlerine bile yetmeyip 200 milyar borçlu kapandığını anlatan Uysal, “Buna rağmen halkımıza verdiğimiz hizmet gözle görülür bir şekilde. Halkımızın da memnuniyetini alıyoruz.” diye konuştu. Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın "Şırnak halkının su ihtiyacını giderdik.” dediğini hatırlatan Uysal, bu konuda şunları söyledi: “Evet suyu onlar getirdi ama şimdi de yaklaşık elli milyar liraya mal olan bu suyun parasını DSİ bize ödettirmeye çalışıyor. Biz de protokolü imzalamıyoruz. İmzalamayız da. Çünkü Başbakan Şırnak'ta partisinin kongresinde bu su için bu halka söz vermişti. Şimdi sözünü tutsun.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz