Şırnak Şehit Ve Gaziler Derneği'nden Kınama

Şırnak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Uzm....

Şırnak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, Şırnak'ın Uludere ilçesinde şehit olan Uzm. Çvş Kemal Aktay'ın şehit edilmesini kınayarak, bir an evvel bu terör olayların bitirilmesini istedi.

Şırnak Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, "İlimizin Uludere ilçesinde haince düşenmiş bir mayınla bir uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Şehit olan Uzm Çvş Kemal Aktay'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Artık bölge halkımız usandı. Bıktık artık bu terör eğlemelerinden bizler artık yeter diyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Güngör, "Terör olaylarında bölge halkımız artık usandı bıktık, bu terör eylemlerine bizler artık yeter diyoruz ve bu terör ne zamana kadar devam edecek bölge halkı olarak rahatsızlık duymaktayız. Bunlar diyorlar ki sözde Kürt halkının temsilcisiyiz kusura bakmasınlar bunlar aslında Kürtlerin düşmanıdırlar. Silahsız, savunmasız, yüzlerce binlerce insanımızı katletmiştir. Dün gece olduğu gibi Cizre ilçemizde bir dershaneyi taramışlar. Bu bir eğitim yuvasıdır. Onalar hangi hakla bu dershaneyi tarıyorlar bunlara destek çıkanları da nefretle kınıyoruz. PKK terör örgütü yıllardır elini çekmedi bu kandan. Biz bölge halkı bıktık artık istiyoruz ki bir Cumartesi ailemiz ile rahat bir hafta geçirelim. Fakat yok böyle bir umudumuz. Artık her hafta sonu bakıyoruz ki ya bir şehit ya bir yerleri tarıyorlar ya da bir çocuğu öldürüyorlar. Ya bir dershaneyi tarıyorlar bölge halkı bundan çok büyük rahatsızlık duymaktadır bir an evvel bitirilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Güngör, annelere de seslenerek, "Annelerin çocuklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz. Hiçbir anne çocuğunun dağa göndermesini istemez, burada büyük iş annelere ve ailelere düşüyor. Bunu organize eden dış güçler var. Artık yeter diyoruz kimse kimseyi vurmasın biz Kürt kökenli olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsak güvenlik güçlerine borçluyuz. Bizim böyle Kürt sorunumuz yok. Bölge sorunumuz da yok, benim çocuğum okuyor, kardeşim okuyor istediği mevkiye ulaşıyor, akrabalarımızdan hakim var savcı var. Artık yeter diyoruz bu PKK terör örgütünün bitmesini istiyoruz. Umarım ki Sayın Başbakanımız da bu konuda bir adım atacaktır ki bu terör örgütünü bitirecekler. Sayın Başbakanımıza da sesleniyorum bölge Halkının Kürt Sorunu yok bölge halkının PKK terör örgütü sorunu var. Artık Şehitlerimiz olmasın. Artık Gazilerimiz olmasın. Bayrakları Bayrak yapan üstündeki Kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz gerekirse bir Kürt kökenli olarak gaziyim

Reklam
Reklam

şehitte olurum. Çocukları dağda olan annelere seslenmiyorum. Çocuklarını getirerek Türkiye Cumhuriyeti adaletine teslim etmelerini ve bu yaşantıda çıkmalarını umarım ki bu anneler de artık yeter demeleri lazım. Biz şehit aileleri olarak bu şehitler oldukça yüreğimiz yanmakta. Biz bölge halkı en fazla şehit verirken bölge halkı olarak rahatsız olmaktayız" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: